Van links naar rechts: Erwin Geijtenbeek, Sebastiaan Beterams, Hans Veldkamp en Andrea Middel.
Van links naar rechts: Erwin Geijtenbeek, Sebastiaan Beterams, Hans Veldkamp en Andrea Middel. Hannie van de Veen

Alternatief programma Koningsdag in Woudenberg

22 april 2020 om 12:24 Mensen

Alternatief programma in Woudenberg

WOUDENBERG Koningsdag wordt dit jaar door de coronacrisis in Woningsdag veranderd. Dat betekent dat er geen Koningsspelen, springkussens, kleedjesmarkten of aubade zijn, maar dat iedereen in zijn eigen huis of tuin Koningsdag kan vieren.

SNO heeft in Woudenberg de Koningsspelen vervangen door de Woningsspelen. Zij bieden levend ganzenbord aan waarbij bij elk cijfer beweegopdrachten horen. Het spel staat online en op Facebook.

Het bestuur van de Stichting Oranje Comité Woudenberg, bestaande uit Erwin Geijtenbeek, Sebastiaan Beterams, Andrea Middel, Hans Veldkamp, Reinier Klein en Teun Breedijk, wilde Koningsdag niet zomaar voorbij laten gaan en zocht samen met de gemeente naar een alternatief toen bleek dat het normale programma niet door kon gaan. Zo is er in samenwerking met de Heuvelrug Pubquiz een Oranjepubquiz voor kinderen en volwassenen. Singer/songwriter Jasper van Deventer houdt een van tevoren opgenomen akoestische sessie vanaf het gemeentehuis. Thuis of in de tuin zijn de Oranje Tuin Spelen, een circuit van acht eenvoudige spelletjes die jong en oud kunnen doen met behulp van het DOE-pakket. Zowel dit pakket als de Pubquiz zijn te downloaden vanaf koningsdagwoudenberg,nl. Via deze site kunnen ook foto's of filmpjes van liedjes, dansjes, kunstjes of bakproducten ingestuurd worden. Bij Albert Heijn is een kleurplaat op te halen waarmee prijzen te winnen zijn. Om 16.00 uur is de Nationale Toost op de 53e verjaardag van de koning en na de Pubquiz wordt de dag om 21.30 uur afgesloten. Rond deze tijd wordt iedereen geadviseerd richting het centrum kijken.

Ook landelijk staat er een hoop op het programma. De Oranjebond wil om 9.45 uur in het hele land klokken luiden en daarna is de Nationale Aubade. Iedereen kan het Wilhelmus meezingen of spelen onder leiding van het Concertgebouworkest. De NOS zendt daarna op NPO1 terugblikken op eerdere Koningsdagen uit. Om 12.00 uur is er een digitale vrijmarkt. Ook mogen kinderen brieven of tekeningen sturen over hun ervaringen tijdens corona. 's Avonds is te zien hoe Nederland Koningsdag viert in coronatijd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie