Woudenberg viert de treffer van Tom de Greef (tweede van links). Niels Vermeulen (nr 18), Alec Stalman (nr 5) en Mark Radstaake delen mee in de feestvreugde.
Woudenberg viert de treffer van Tom de Greef (tweede van links). Niels Vermeulen (nr 18), Alec Stalman (nr 5) en Mark Radstaake delen mee in de feestvreugde. Guido de Boer

Woudenberg schuift BOL gedecideerd opzij

9 maart 2020 om 09:45 Overig

WOUDENBERG Een heerlijke zaterdag voor Woudenberg. De geel-zwarten schoven BOL met 3-0 aan de kant, in de strijd tegen degradatie drie uiterst bruikbare punten. ,,Dit was één van onze beste wedstrijden van het seizoen", denkt trainer Jeroen Peters.

Gedecideerd trok Woudenberg de wedstrijd al in het eerste bedrijf naar zich toe. Joey Kooij had met wat hulp van de keeper uit Broek op Langedijk succes uit een corner, terwijl Rick Staal het eindstation was van een goedlopende aanval over links: 2-0. Hij kwam op het juiste moment naar de eerste paal en tikte de voorzet van Mark Radstaake handig binnen. Voor Staal een persoonlijk succesje: hij stond dit seizoen nog 'droog'.

,,In de rust heb ik benadrukt dat we mentaal sterk moesten zijn en de wedstrijd rustig moesten uitvoetballen. Want wordt het 2-1, dan krijg je het gewoon nog moeilijk", weet Peters. Maar Woudenberg kwam geen moment in de problemen. Nog voor het uur bediende Alec Stalman ploeggenoot Tom de Greef, die de beslissende 3-0 maakte. Daarna voetbalde Woudenberg de wedstrijd eenvoudig uit.

De relatief eenvoudige overwinning was opmerkelijk: Speelde Woudenberg nou zo goed of BOL zo slecht? Peters vond die discussie niet terzake doen en focuste zich vooral op zijn eigen ploeg. ,,Sinds de winterstop doen we het beter. We hebben de organisatie van het team beter staan, er worden minder fouten gemaakt. Daarnaast weten we wat makkelijker onze kansen te benutten dan voor de winterstop. Het oogt allemaal wat stabieler."

SPRONGETJE De tweede thuiszege op rij betekent dat Woudenberg een klein sprongetje op de ranglijst maakt. Inmiddels zijn de Woudenbergers Monnickendam voorbij. Maar nog belangrijker is dat het gat tot FC De Bilt, dat op de directe degradatieplaats staat, groeide naar vijf punten. ,,Daar kijken we in de eerste plaats naar", benadrukt Peters.

Toch wordt er stiekem nog aan een ander scenario gedacht: de achterstand op de veilige, elfde plaats bedraagt nog 'maar' vier punten. Uitgerekend de tegenstander van zaterdag BOL staat op die plek. ,,Dat is nog steeds een behoorlijk gat, zeker als je bedenkt dat er wat grof geschut aankomt. We spelen de komende weken tegen WV-HEDW, AFC en Breukelen."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie