woudenberg 1 - tiel'72 1 roos jongsma

super saturday 15 februari

16 februari 2020 om 20:38 Korfbal Deel je nieuws

Op 7 december 2019 werden alle bezoekende ploegen van vandaag, bezocht door Woudenberg. Helaas was er toen geen enkel team in staat om punten mee terug te nemen naar huis.Vandaag is er het thuisvoordeel aan Woudenbergse zijde en kunnen de teams de punten goed gebruiken.

Woudenberg B1 had wat recht te zetten met tegenstander Vriendenschaar. En wat kun je dan beter doen dan met dezelfde cijfers winnen. Net als op 7 december stond er aan het eind van de wedstrijd 19-17 op het scorebord. Directe concurrent SKF ging hard onderuit bij Tiel en is nu de rode lantaarndrager. Met nog 2 wedstrijden te gaan zit de druk er vol op om handhaving te realiseren, maar vandaag heeft Woudenberg wederom bewezen dit niveau aan te kunnen en er thuis te horen.

Woudenberg A1 beleefde een lastige zaterdagmiddag. Avanti A1 neemt een keurige 2de plaats in op de ranglijst, met maar 2 punten minder dan koploper Tempo. Aan inzet lag het zeker niet, maar Avanti A1 was, net als in de uitwedstrijd, een maatje te groot. De Woudenberg A1 maakte wederom 18 doelpunten en Avanti 23. Dit zaalseizoen telt nog 4 wedstrijden voor Woudenberg waarin ze hopelijk nog voldoende punten weten te halen om volgend jaar weer in deze klasse uit te komen.

Woudenberg 2 begon tegen Tiel’72 2 in de wetenschap dat het gelijke spel van de vorige ontmoeting vandaag ook een overwinning zou moeten kunnen opleveren. Beide ploegen maakte destijds 20 doelpunten. Tiel kwam snel uit de startblokken, maar Woudenberg knokte zich goed terug. Tegen de rust werd zelfs een voorsprong genomen van 3 punten. Op het moment dat de scheidsrechter fluit voor de rust staat er 12-11 op het scorebord. Woudenberg is gewaarschuwd om de 2de helft toch vooral te blijven scoren om Tiel de baas te blijven. In de eerste 10 minuten na rust word er vooral slordig gespeeld door beide ploegen. Er worden wel kansen gecreëerd, maar de rebound is slecht verzorgd. Het is Tiel dat niet alleen de score gelijk trekt maar ook een voorsprong neemt. Woudenberg is niet bij machte om bij te blijven en met nog 8 minuten te gaan, staat er een score op het bord van 14-18. Beide ploegen doen wat ze kunnen, maar Woudenberg kan niet voorkomen dat Tiel uiteindelijk wederom 20 x weet te scoren. Woudenberg 2 blijft steken op 18 en daarmee bezetten ze nog steeds de laatste plaats in deze klasse.

Woudenberg 1 treedt ook aan tegen Tiel’72 en is gelijk goed bij de les. Maar in het begin van de wedstrijd is het vooral de scheidsrechter die een opvallende rol speelt. De eerste 15 minuten wordt elke mogelijke overtreding streng bestraft om vervolgens de teugels te laten vieren. En hierbij worden duels uitgevochten die weinig met korfbal te maken hebben. Tiel’72 weet hier beter mee om te gaan en scoort makkelijker. De wedstrijd gaat uiteindelijk verloren voor Woudenberg door een score van 19-25. Nu is het alle hens aan dek voor Woudenberg 1 met nog 4 wedstrijden te gaan. Op dit moment word de 7de plaats ingenomen op de ranglijst wat directe degradatie naar de 3de klasse zou betekenen. Gelukkig staan er nog wedstrijden op het programma tegen de nummer 6 en 8, waardoor Woudenberg ogenschijnlijk alles nog in eigen hand heeft.

Met dank aan alle trouwe supporters die Woudenberg elke keer weer komen steunen. Graag zien we jullie weer op zaterdag 14 maart als de volgende SUPER SATURDAY plaatsvindt.