Afbeelding
Guido de Boer

Radstaake leidt Woudenberg naar kostbare zege

8 februari 2020 om 19:32 Voetbal

WOUDENBERG In de strijd tegen directe degradatie bemachtigde Woudenberg drie uiterste kostbare punten. Op sportpark De Grift werd FC De Bilt met 3-1 verslagen. Bij de thuisploeg vervulde Mark Radstaake de hoofdrol. ,,Kunnen we volgende week niet weer tegen De Bilt spelen?"

Het was een logische vraag van de man van de wedstrijd, die op het gladde natuurgras in de tweede helft de aandacht op zich vestigde. De linkerspits was na 56 minuten het eindstation van een goedlopende aanval, wat sowieso een zeldzaamheid was in de kelderkraker. Radstaake tikte raak na goed doorzetten van Rick Staal, zijn maatje in de aanval. De twee Woudenbergers probeerden er het beste van te maken, maar werden overspoeld met lange ballen waar ze nauwelijks mee uit de voeten konden.

Want fraai was de wedstrijd allesbehalve. De Biltenaren waren voor de pauze de minst slechte van de twee degradatiekandidaten, maar kregen de bal niet langs Woudenberg-keeper Laurens Donker. En net voor de openingstreffer mocht David Ayaji van geluk spreken dat hij een gele kaart kreeg. Zijn charge op Milan Hoeffnagel had ook een rode kaart kunnen opleveren.

PASSIE Het mocht duidelijk zijn: het zat Woudenberg niet tegen. Aan de andere kant was niets af te dingen op de passie die de thuisploeg aan de dag legde. De ploeg van coach Jeroen Peters ging geen persoonlijk duel uit de weg, was kien voor de goal en bleef mentaal overeind op het moment dat FC De Bilt langszij kwam. Steven van den Berg kopte halverwege de tweede helft de bezoekers op gelijke hoogte.

,,Dan denk je natuurlijk wel even: 'Shit, daar gaan we weer'. We hebben dit seizoen natuurlijk vaker een voorsprong weggegeven", verwoordt Radstaake. ,,Maar in het veld pakten we het goed op. We gingen ook weer wat verder naar voren spelen." Het leverde een kwartier voor tijd de beloning op. Radstaake kreeg halverwege de speelhelft van De Bilt de bal voor zijn voeten, draaide handig weg van zijn tegenstander en had oog voor loper Tom de Greef. Met een steekpass tussen twee verdedigers door bediende Radstaake zijn ploegmaat: 2-1.

Daarmee viel de wedstrijd in de plooi. Woudenberg gaf daarna weinig meer weg en breidde de voorsprong zelfs nog uit. Radstaake vond met zijn chocoladebeen de ingevallen Emmanuel Makonga, die met de 3-1 voor het zegel op de derde seizoenszege zorgde. Opvallend daarbij is dat Woudenberg twee van zijn drie overwinningen tegen FC De Bilt behaalde. En des te opvallender: Radstaake scoorde voor de winterstop – Woudenberg won met 0-3 – ook al twee keer tegen de Biltenaren. Zijn gedachte om volgende week opnieuw tegen deze opponent te spelen, was dus logisch. Van die wens komt alleen niets terecht. Woudenberg speelt, gesterkt door de driepunter van vanmiddag, volgende week in en tegen Huizen.