Brandbrief van ondernemers over bedrijventerrein ten zuiden van N224

3 februari 2020 om 15:50 Zakelijk

WOUDENBERG De Bedrijvenkring Scherpenzeel Woudenberg (BSW) heeft een brandbrief gestuurd naar de raadsleden en de gemeente Woudenberg. De BSW maakt zich hierin opnieuw sterk voor de realisatie van een bedrijventerrein ten zuiden van de N224 (zoekgebied 5) zoals vorig jaar januari breed in de raad werd ondersteund.

Joke van der Heide

De BSW was heel verbaasd via De Woudenberger te vernemen dat de mogelijke uitbreiding vertraging op kan lopen en zelfs ter discussie staat in verband met de verkeersdruk op de N224. ,,Wij begrijpen dat de verkeersafhandeling aandacht vraagt, maar wij begrijpen niet wat er gewijzigd is sinds de bewuste commissievergadering", vraagt de voorzitter Dick Veldhuizen aan de raad.

BREED ONDERSTEUND Tijdens de behandeling van de Structuurvisie vorig jaar werd de oproep van de BSW voor een snelle realisatie van een extra bedrijventerrein door de raad namelijk breed ondersteund. De raad verzocht de wethouder dan ook bij de provincie Utrecht aan te dringen op uitbreiding van bedrijvenlocaties op zo kort mogelijke termijn.

De BSW sprak toen de zorg van haar leden uit over het te kort aan ruimte voor bestaande bedrijven en startende ondernemers. Deze zorg werd onderbouwd door een inventarisatie van de plaatselijke makelaars die aangaven dat er al meer dan een jaar een tekort aan beschikbaar bedrijventerrein was, terwijl de vraag steeds maar toeneemt.

Dat het belang van voldoende beschikbare bedrijfscapaciteit breder is dan alleen voor de bedrijven zelf werd onderstreept door het feit dat ongeveer de helft van de banen bij Woudenbergse bedrijven wordt ingenomen door Woudenbergers.

Voorzitter Dick Veldhuizen gaf aan als bestuur niet te weten hoe zij deze mogelijke vertraging moet uitleggen aan de leden. Dit kan niet de boodschap zijn gezien het gelopen proces. Het gebied ten noorden van de Stationsweg Oost, Hoevelaar, was ooit aangekocht om er bedrijven te vestigen. Tijdens de crisis is vervolgens gekozen voor woningbouw in dit gebied.

WONINGBOUW Daarna werd het gebied ten zuiden van de Stationsweg Oost beoogd bedrijventerrein. Een jaar geleden is ook hier gekozen om het gebied grotendeels voor woningbouw te gebruiken en slechts een deel voor bedrijventerrein. ,,Het kan toch niet zo zijn dat nu zelfs dat deel geen doorgang kan vinden of op zijn minst vertraging op gaat lopen?", is de prangende vraag aan de raad en de gemeente.

VERKEERSPLAN Als antwoord op de brandbrief nam de raad op 23 januari unaniem een motie aan, die opgesteld is door CDA en SGP en medeondertekend door alle fracties. Hierin verzoekt de raad het college om met de provincie een verkeersplan op te stellen ten behoeve van de realisatie van bedrijven en wonen in Woudenberg zuidoost.

De raad wil dat in dit plan aandacht is voor de leefbaarheid en verkeersveiligheid op de N224 en dat er een aan vullend onderzoek komt naar de beste ontsluiting van zoekgebied 5.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie