Een applaus voor, van links naar rechts: Robert Chekov, Wouter Harbers en gastsoliste Marianne Selleger
Een applaus voor, van links naar rechts: Robert Chekov, Wouter Harbers en gastsoliste Marianne Selleger Meia Iseger

Night of the Rotary met klassiek en dromerige filmmuziek

3 februari 2020 om 16:33 Activiteiten

SCHERPENZEEL De inmiddels derde editie van de 'Night of the Rotary' in de Achthoek in Scherpenzeel bood zaterdag klassieke composities en dromerige filmmuziek.

Pianist Wouter Habers en violist Robert Chekov traden op tijdens het concert dat ook werd opgeluisterd met vier gastoptredens van alt/mezzosopraan Marianne Selleger.

VOEDSELBANK Night of the Rotary is een initiatief van de Rotary Scherpenzeel Woudenberg. Het is bedoeld om geld in te zamelen voor lokale goede doelen. Ditmaal was de opbrengst bestemd voor de voedselbank Scherpenzeel-Woudenberg. ,,Niet te verwarren met de activiteiten van de Stichting Burgerinitiatief Woudenberg'', benadrukte Rotary-voorzitter Norbert Couwenberg.

Na een bescheiden start van ruim honderd en honderdvijftig bezoekers bij de twee eerdere edities, blijkt de populariteit van de Night of the Rotary met ruim tweehonderd bezoekers zaterdagavond duidelijk groeiende.

De start van het concert met 'Salut d'Amour' van Edgar Elgar in relatie tot de Brexit zette meteen de ontspannen sfeer van de avond neerzette. Het publiek luisterde naar het dromerige Fly van Ludovico Einaudi, het thema van Schindler's List (John Williams) gekoppeld aan de bevrijding van Auswitsch 75 jaar geleden en het Elegy dat de blinde Japanse pianist en componist Nobuyuki Tsujii in 2011 in de beroemde Carnegie Hall ten gehore bracht als ode aan zijn thuisland dat net getroffen was door de grote tsunami.

Maar, zoals Harbers zijn gehoor liet weten, er stonden deze avond niet alleen tranentrekkers op het repertoire. Dat bleek ook wel met het Rondo alla Turca van Mozart uit de film Amadeus en Mozart's variaties op een Frans volksliedje uit begin 18e eeuw dat bij ons bekend is onder de naam 'Kortjakje'. De opzwepende Dance Macabre van Camille Saint-Saëns bracht menig pretparkbezoeker weer even terug naar het spookslot in De Efteling.

SPAANSE RIDDER Filmmuziek was er ook met de vertolking van de hoofdthema van The Deer Hunter en niet te vergeten Ladies in Lavender, een film over een jonge violist die aanspoelt op de kust van het Engelse Cornwall met Judi Dench en Maggie Smith in de hoofdrol.

Veel minder bekend, maar des te verrassender, was het Love Theme uit El Cid, een film uit 1961 over een Spaanse ridder die zelfs nog ergens boven in de stamboom van onze huidige Koning Willem Alexander zou hangen. Deze compositie van Miklos Rózsa brachten Harbers en Chekov bij wijze van try-out ten gehore in voorbereiding op een aantal concerten die zij binnenkort gaan geven in Spanje.

Bij filmmuziek mag Ennio Morricone eigenlijk niet ontbreken. Alt/mezzosopraan Marianne Selliger vertolkte Parla più piano, de tekst op het thema van The Godfather. Haar deels Oostenrijkse afkomst eerde zij met een onvervalst Wiener Lied als afsluiting van haar vier optredens.

Wouter Harbers liet bij de afsluiting weten dat hij volgend jaar voor de vierde editie weer graag naar Scherpenzeel wil komen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie