-
- John Haket

Focus4u kan niet doordrukken

3 februari 2020 om 07:04 Volleybal Deel je nieuws

De volleyballers van Woudenberg moesten afgelopen zaterdag thuis aantreden tegen het tweede team van VoCASA. Na een zeer sterk begin zakte Woudenberg daarna ver terug en werd met 1-3 verloren.

Woudenberg mist nog steeds de geblesseerde Wessel Terpstra en op ook de zieke Thomas Moraal was niet beschikbaar.

Arnoud Holl startte met Rik van Schaaik, Jan Pieter Kooij, Pieter Vink, Tino van der Laan, Koos Jol, Ruben van Holland en Ties Haket als libero aan de wedstrijd.

Woudenberg begon zeer goed aan deze wedstrijd. Een sterke serviceserie van Ruben van Holland zorgde voor een ruime voorsprong (9-3). Passend speelde Woudenberg zeer goed, waardoor spelverdeler Rik van Schaaik zijn aanvallers goed kon bedienen. De eerste set was overtuigend voor Woudenberg: 25-19.

In de tweede set startte Woudenberg ook weer prima. De foutenlast was laag en Woudenberg kwam tot een 20-15 voorsprong. Daarna werd het spel iets minder en kwam Woudenberg niet meer tot scoren en kwam VoCASA terug tot 24-24. Twee discutabele beslissingen van de scheidsrechter in het nadeel van Woudenberg zorgde ervoor dat de set toch naar de uitploeg ging.

Deze klap is Woudenberg niet meer te bovengekomen. Tegenstander VoCASA kreeg vleugels en Woudenberg liep twee sets volledig achter de feiten aan het werd 8-25 en 20-25.

“Qua spelbeeld was dit een kopie van de uitwedstrijd van vorige week tegen EVV.” baalde trainer Arnoud Holl na afloop: “We hebben het ook nu bijna 2 sets lang goed gedaan, maar aan het einde van de 2e set haperde de machine en werden teveel fouten gemaakt. Het grote verschil met vorige week was dat toen de tegenstander beter ging spelen. Zonder de tegenstander tekort te willen doen, zij vochten voor wat zij waard waren, hebben wij het nu gewoon niet goed gedaan. En dan maak je thuis een slechte beurt en houd je uiteindelijk maar 1 punt over”. Hierdoor staat Woudenberg nu 7e.

Komende zaterdag speelt Woudenberg uit in Sneek.