HenschotermeerGames 2020,25-01-2020, Foto: Jacques Conijn
HenschotermeerGames 2020,25-01-2020, Foto: Jacques Conijn Jacques Conijn

'Mooi en pittig parcours'

28 januari 2020 om 11:36 Overig

WOUDENBERG Rondom het Henschotermeer werd afgelopen zaterdag de wintereditie van de Henschotermeer Games gehouden. In totaal waagden zich 205 deelnemers aan één van de afstanden.

Zij kijken tevreden terug op een succesvolle dag. Deelnemer Jan-Willem Nieboer: ,,Pfoe, ik heb niet vaak zo'n zware maar ook mooie cross gelopen als tijdens de Henschotermeer Games. Onvoorstelbaar hoeveel paadjes, heuveltjes, strandpassages en bochten er op dat terrein te vinden zijn." Ook Marcel Swart, coördinator cross Run-Bike-Runs en cross triathlons in Nederland, deed mee. ,,Een prachtige crossduathlon. Wat een mooi en pittig parcours hebben de organisatoren daar neer weten te leggen. Een groot compliment voor hen.''

[UITSLAGEN:

Korte Cross Run-Bike-Run: (2,5km lopen - 10km fietsen - 1,9km lopen): Iwan Breton uit Driebergen won dit onderdeel in een tijd van 44 minuten. Tweede werd Jeroen Lankheet uit Zeist. Reza Ravenstijn uit Wychen eindigde als derde overall en werd daarmee ook de eerste dame.

Lange Cross Run-Bike-Run: (5km lopen - 18km fietsen - 2,5km lopen): Patrick Dekkers uit Geffen toonde zich oppermachtig met drie minuten voorsprong. Bart Lemmen uit Utrecht en Job Biersteker uit Rotterdam complementeerde het podium. Joleen Schrier uit Schiedam vocht een mooie strijd uit met Rianne Snel uit IJsselstein en finishte met 30 seconden voorsprong als eerste dame. Linda Wagenaar uit Hoogland finishte als derde dame.

Kids Trails Cross (1,9km hardlopen): Dim Petrusma won de eindsprint net van Tim van de Burgwal. Kort daarachter finishte Noortje Zwaal als eerste dame en derde overall.

Korte Trail Cross (2,5km hardlopen): Ook op deze afstand een felle eindsprint om de winst door twee jeugdige deelnemers. Thijmen de Zwart uit Woudenberg won net van Henry Nicolaas.

Lange Trail Cross (11km hardlopen): Saskia van Vught uit Utrecht domineerde bij de dames. Als tweede finishte de Nijkerkse Sandra Wassink. Jacoline van der Klip werd derde. Bij de mannen een spannende tweestrijd. De 18-jarige Ian Pennekamp, in 2019 Nederlands Kampioen Junioren Triathlon, won uiteindelijk. De 15-jarige Pablo van Hoorn, vorig jaar nog winnaar rondom het Henschotermeer, moest genoegen nemen met de tweede plaats. Arthur Wierenga eindigde als derde.