.
. John Haket

Focus4u: Solide thuisoverwinning tegen hekkensluiter CSV

12 januari 2020 om 22:06 Volleybal Deel je nieuws
De volleyballers van Woudenberg moesten afgelopen zaterdag in de Camp aantreden tegen hekkensluiter CSV uit Zwolle. Woudenberg kwam de hele wedstrijd niet in gevaar en werd ruim met 4-0 gewonnen. Woudenberg kende wel wat personele problemen. Vaste libero Ties Haket had de hele week niet getraind en was niet wedstrijd fit. Aangezien aanvaller Vincent Schotanus last van zijn schouder had nam hij de positie van libero in. Woudenberg begon zeer sterk aan de eerste set. Vooral blokkerend stond Woudenberg zeer goed. Of de aanvallers van CSV sloegen hierdoor in het blok of sloegen de bal uit. Ook de plaatsballen van CSV werden door de verdediging van Woudenberg goed verwerkt. De eerste set werd verdiend gewonnen met 25-19. In de tweede set bleef Woudenberg zeer goed spelen en stond de thuisploeg al snel met 15-6 en 19-11 voor. In de eindfase speelde Woudenberg wat slordiger waardoor CSV nog wat punten kon maken, maar ook deze set werd met 25-19 gewonnen. Hierna was het verzet van CSV gebroken en konden da aanvallers Woudenberg, op aangeven van spelverdeler Rik van Schaaik, naar hartenlust scoren. De derde en de vierde set werden respectievelijk met 25-17 en 25-16 gewonnen. Mooie overwinning “Het is altijd fijn als je een ploeg die onder je staat ook echt onder je houdt. Dat hebben we goed gedaan vandaag” concludeerde trainer Arnoud Holl na afloop “We hadden vooraf de aanvallers benoemd waar we goed op moesten letten. Dat hebben de blokkeerders goed uitgevoerd. Daarnaast hebben we bijna de gehele wedstrijd goede servicedruk uitgeoefend en dat maakte het verschil. Volgende week wacht ons een zwaardere tegenstander” Komende zaterdag speelt Woudenberg thuis tegen Apollo uit Borne om 18.30 uur in de Camp.