winnaars fotowedstrijd
winnaars fotowedstrijd Klaas Haitsma Flits

Frans Slagter gekozen als beste zwart wit fotograaf

11 januari 2020 om 11:34 Overig Deel je nieuws

De jaarlijkse fotowedstrijd bij fotokring Flits is gewonnen door Frans Slagter uit Amersfoort. Na jaren van ondersteuning en tot vorig jaar als jurylid betrokken bij de fotokring heeft Erwin Lam bedankt en dit jaar als nieuwe jury Jan Ros het jaarlijkse hoogtepunt bij Flits op zich genomen. Jan heeft samen met zijn vrouw Frans uitgeroepen tot de beste fotograaf 2019.

Jan Ros is docent bij de fotobond en geeft o.a. les in fotobespreken. Zwart wit is geen thema maar een element. Bij de 27 inzendingen heeft Jan gekeken naar zeggingskracht, verbeeldingskracht en presentatie. Bij zeggingskracht speelt de emotie een rol, wat doet de foto bij degene die deze ziet en wat wil de fotograaf laten zien hoort bij de verbeeldings kracht.

Soms vraagt de foto om kleur maar de 3 winnaars hebben de foto uitstekend gekozen en omgezet in zwart wit waarbij contrast de hoodrol speelt. Frans Slagter was met minimaal verschil de beste. Op plaats 2 eindigde Jo Beunders uit Scherpenzeel en 3e werd Martijna Kuiper uit Woudenberg.

Frans kreeg de wissel camera voor een jaar als trofee samen met een boeket bloemen.

Naast de vakjury kozen de leden zelf ook een winnaar waarbij Frits de Ruig uit Leusden er boven uit sprong.

Alle zwart wit foto`s zijn binnenkort te zien op de website van de fotokring.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie