Adem in en rennen maar
Adem in en rennen maar Ed Kroonsberg

Zo duikt de Utrechtse Heuvelrug

1 januari 2020 om 20:41 Mensen Deel je nieuws

MAARN - Aan de 6e editie van de nieuwjaarsduik hebben woensdag ruim 60 inwoners afkomstig uit de dorpen Maarn/Maarsbergen en Woudenberg meegedaan. Minstens zoveel toeschouwers aanschouwden hoe zij op de eerste dag van 2020 het koude water van het Henschotermeer trotseerden. Een ware heldendaad, want de watertemperatuur van 3 graden Celsius zorgde voor een gevoelstemperatuur die dicht bij het vriespunt lag.

Ook de overige omstandigheden van de Utrechtse Heuvelrug-duik dwingen respect af voor de zwemmers. Er zijn geen kleedruimtes of gesponsorde mutsen aanwezig. Ook geen erwtensoep of warme choco. “Dat maakt het juist zo lekker dorps”, stelt de organiserende partij ‘Zomaarn in de Zomer’.

Nietsvermoedende wandelaars keken hun ogen uit toen rond 12:00 uur een filevorming voor het Henschotermeer ontstond van auto’s met mensen gekleed in badjas. Een en ander zorgt jaarlijks voor een gezellig samenzijn waarbij de duik garant staat voor een frisse start van het nieuwe jaar. “Na 20 minuten is de happening alweer voorbij en vertrekt iedereen in badjas richting warme douche thuis. Dat kan alleen als je in de buurt woont en wanneer het evenement klein en overzichtelijk is”, vertelt een van de initiatiefnemers van ‘Zomaarn in de Zomer’.

Zomaarn in de Zomer is een initiatief dat 1 a 2 keer per jaar activiteiten voor de dorpen organiseert, waarbij gebruik wordt gemaakt van het moois dat de Heuvelrug biedt. Dineren in de natuur, een potje jeu de boule op de dorpsbanen en zwemmen in het Henschotermeer. Activiteiten worden bekend gemaakt via: www.facebook.com/zomaarnindezomer/ Kenmerkend voor Zomaarn in de Zomer is het vrijblijvende karakter: aanmelden hoeft nooit en het is altijd kosteloos.

 

Groepsfoto voorafgaand aan de duik
Omkleden op het strand
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie