Ds. Lubbers houdt de meditatie.
Ds. Lubbers houdt de meditatie. Hannie van de Veen

Ds. Lubbers: 'Geloven in Hem is gratis'

30 december 2019 om 12:02 Religie

WOUDENBERG De jaarlijkse Volkskerstzang was op 24 december 2019 in de stampvolle en sfeervol ingerichte sporthal de Camp. Er stonden 4 kerstbomen en de bekende verlichte sterren hingen aan de achterwand. Ook was er veel werk verzet om sprekers, koor en orkest goed uit te lichten.

GROOT SCHERM De avond begon met een voorprogramma. Marius Jan Breugem heette iedereen welkom.

Het interkerkelijk koor Sjofar uit Amersfoort onder leiding van Janike van Dijk zong veel liederen. Marina de Jager begeleidde hen op de vleugel. Fidelio onder leiding van Michiel van Vliet speelde ook verschillende nummers en begeleidde de samenzang. Het orkest speelde 'de sterren van de hemel'. Een mooi voorproefje van hun jubileumjaar.

Slechts 'Christmas Time' voerde het in zwart met rode accenten geklede koor en orkest samen uit. De teksten waren op een groot scherm te lezen.

BROOD Burgemeester Cnossen las ondanks problemen met de microfoon het Lucas-evangelie en ds. Lubbers verzorgde de meditatie. Deze ging over de kerstdiners waar iedereen van kon genieten en zijn lichaam mee kon vullen, maar dat Jezus als 'brood des levens' en verzoening belangrijker is omdat geloven in Hem gratis eten voor ieders persoonlijke ziel is. Zacheüs, Paulus en de Samaritaanse vrouw begrepen dat, volgens Lubbers.

'Ere zij God' werd begeleid door driesolisten van Fidelio en er was een toegift van Fidelio. Na afloop werd de organisatie bedankt met bloemen voor haar werk bij de opbouw van zaal, versiering, licht en geluid. Vrijwilligers hielpen om de zaal weer af te breken. Aan de uitgang was een collecte voor het Diaconaal Maatschappelijk Werk in Woudenberg.

Een deel van Fidelio met op de achtergrond het koor.
Michiel van Vliet dirigeert de samenzang.
Sjofar met dirigent Janike van Dijk.
Afbeelding
Sjofarpianiste Marina de Jager.
Afbeelding
Burgemeester Titia Cnossen leest het evangelie van Lucas.
Koor en orkest.
Solisten bij Ere zij God.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie