De demonstratie Krav Maga.
De demonstratie Krav Maga. Hannie van de Veen

Uwwetloket Tournament: 'Ieder mens heeft beperkingen'

30 december 2019 om 16:50 Activiteiten

WOUDENBERG De zesde editie van UwwetLoket Tournament startte op 28 december om 18.00 uur in de Breehoek in Scherpenzeel. Hierbij spelen valide mensen en rolstoelers uit Amersfoort, Woudenberg, Veenendaal en de hele regio samen rolstoelhockey-, rolstoelbasketbal- en zitvolleybalwedstrijden.

FANATIEK Vorig jaar was er geen zaal beschikbaar. Het Woudenbergse juridische bedrijf UwwetLoket is hoofdsponsor, maar ook anderen sponsoren de kosten van dit toernooi. Mede-eigenaar Hans van der Scheur is zelf rolstoelafhankelijk. Hij speelt rolstoelhockey bij Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort. Er werd fanatiek gestreden om de prijzen, maar het belangrijkste zijn wederzijds begrip en gezelligheid vanuit het idee dat elk mens beperkingen heeft. Veel deelnemende groepen bestaan uit collega's, vrienden of familie' s. Vooral voor niet-rolstoelers is het een intensieve sportavond, met zelfs blaren op de handen als ze geen fietshandschoenen dragen.

DEMONSTRATIE Langs de kant van de door GSVA uitgezette velden stond veel publiek. GSVA leende dertig verschillende sportrolstoelen uit en zorgde voor tellers en scheidsrechters. Er waren veertien teams met vier veldspelers en twee reservespelers die negen rondes speelden. Elke deelnemer betaalt 10 euro inschrijfgeld. Er waren twee damesteams, de Fallen Angels en de Alpaca's, verder speelden dames, heren en kinderen gemengd. Hoofdscheidsrechter Ank van der Beek: ,,Er is veel vraag naar gehandicaptensport. In Amersfoort is er zelfs een speciaal team voor elektrische rolstoelen". In de pauze veilde Hans Henzen plaids, een ICI Paris-bon en een fles whisky die veel opbrachten. Ook waren oliebollen van bakkerij Jan van de Pol te koop. Indrukwekkend was de demonstratie van gecertificeerde docenten Krav Maga van Protect Invest en Safe Zone die lieten zien dat ook een rolstoeler zich kan verdedigen tegen een aanval met een mes, stok of vuisten. GSVA schonk alle opbrengsten (1900 euro) van deze avond aan Stichting Burgerinitiatief, omdat die door de brand alles is kwijtgeraakt. Meer inforamatie: Jan Budding, Maarsbergseweg 8, info@uwwet.nl of 033-2866505.

.

Bij rolstoelhockey ging het er fanatiek aan toe.
Eén van de damesteams is blij met een doelpunt.
Hoofdscheidsrechter Ank van der Beek: ,,Er is veel vraag naar gehandicaptensport''.
Zitvolleybal.
Rolstoelbasketbal.
Veilingmeester Hans Hunzen.
Enkele prijzen voor de winnaars.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie