Afbeelding
Veldbloemen

Geen extra veldjes met wilde bloemen

27 december 2019 om 07:30 Natuur en milieu

WOUDENBERG Dit jaar heeft de gemeente ook op initiatief van inwoners kleine veldjes ingezaaid met wilde bloemen voor insecten met als doel om de biodiversiteit in Woudenberg te vergroten. Duurzaam Woudenberg en de Imkervereniging waren hierbij betrokken.

Op de vraag van Jan Bessembinders (CDA) hoe de gemeente hiermee doorgaat in het zicht van de bezuinigingen vertelde wethouder Pieter de Kruif dat er zich verschillende inwoners bij de gemeente gemeld hebben met een aanvraag om extra veldjes in te zaaien. De wethouder weet echter niet of het inzaaien van extra veldjes en het onderhoud daarvan financieel haalbaar is. De al ingezaaide veldjes blijven bestaan.

,,Ook in 2020 zullen de gezaaide wilde bloemen weer opkomen. Er zal ook door gezaaid worden op de bestaande veldjes om deze op peil te houden. Het bloemenzaad wordt ingekocht via de plaatselijke Imkervereniging en Duurzaam Woudenberg", aldus de wethouder, die zeer enthousiast is over dit soort projecten.

Hij vindt het mooi dat de inwoners in eerste instantie een beetje afhoudend waren en niet wisten wat ze verwachten moesten en dat er nu zelfs meer aanvragen komen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie