-
- John Haket

Focus4u maken slechte beurt in Hoogeveen

16 december 2019 om 10:03 Volleybal Deel je nieuws

De volleyballers van Woudenberg hebben afgelopen zaterdag met 4-0 verloren van Olhaco in Hoogeveen.

Al snel werd duidelijk dat het Woudenberg veel moeite koste om in hun ritme te komen. Olhaco had een aantal spelers met sprongservice die Woudenberg niet onder controle kreeg. Dat was het grootste manco in de eerste set en deze werd ook ruim verloren met 25-13.

In de tweede set kreeg Woudenberg die sprongservice wel onder controle, maar vervolgens kwamen de aanvallers niet tot scoren en stond het in no time 5-1 voor Olhaco. Hierna herstelde Woudenberg zich en kwam via sterke opslagen terug in de set en kwam zelfs op voorspong (10-13). Deze voorsprong werd vastgehouden tot 19-21. Daarna haperde de aanval aan Woudenbergs kant en werd geen punt meer gemaakt; 25-21

De 3e set was een kopie van de eerste set waarbij Woudenberg weer achter de feiten aan liep: 25-15.

In het begin van de vierde set herstelde Woudenberg zich weer en ging de strijd gelijk op tot 8-8.

Maar daarna bouwde Olhaco een kleine voorsprong op. Enkele blokpunten en een goede service van Koos Jol brachten Woudenberg nog terug tot 20-19, maar daarna was de koek op en werd met 25-20 verloren.

Geen goede zaken gedaan

“We hebben vandaag geen goede zaken gedaan.” concludeerde coach Arnoud Holl na afloop. “We zijn heel erg slecht begonnen aan de wedstrijd en dan krijgt de tegenstander vleugels. Het meest jammer is dat wij het in de tweede set niet op eigen kracht kunnen afmaken. Het goede spel met veel lef was zomaar weg. Dan ga je geen punten halen tegen de nummer 3. In een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen is het belangrijk om elke wedstrijd punten te pakken. Dat is nu al twee keer niet gebeurd. Hierdoor staan we nu op de 9e plek, met maar 3 punten verschil met een degradatiekandidaat.