eerste super saturday levert korfbalvereniging woudenberg een gelijkspel op

2 december 2019 om 09:54 Korfbal Deel je nieuws

Zaterdag 30 november leverde een wedstrijdprogramma op om van te smullen:

Eerst Woudenberg B1 die tegen Tiel B1 in de hoofdklasse mocht aantreden, maar helaas niet de punten behaalden. Zij gingen, hoewel volgens omstanders niet nodig, ten onder met 22-24. Na 3 wedstrijden staan ze nog met lege handen, maar hopelijk gaat het volgende week tegen vriendenschaar veranderen.

Daarna was het de beurt aan Woudenberg A1 in de overgangsklasse tegen Top A2. Verloren zij vorige week nog nipt tegen Ovvo met 16-15, ging het vandaag wel met de punten ervan door. Uiteindelijk prijkte de stand van 22-20 op het scorebord en neemt de A1 nu, na 2 wedstrijden, een keurige plaats in de middenmoot in.

Stand dus 1-1

En nog 2 wedstrijden te gaan; beide tegen Rapid uit Haarlem. Allereerst Woudenberg 2 tegen Rapid 2. Beide teams verloren vorige week, tegen respectievelijk ZKC31 en Telstar, en dus gebrand om de eerste 2 punten te behalen. Dit pakte voor Rapid 2 beter uit, want zij wisten de score uiteindelijk op 22 doelpunten te zetten, terwijl Woudenberg helaas niet verder als 14 kwam.

Om nog een gelijkspel te behalen uit deze eerste SUPER SATURDAY, moest er door Woudenberg 1 gewonnen worden. Belangrijk om, na de winst vorige week tegen ZKC31, weer 2 punten op de ranglijst bij te plaatsen. Vooraf was de verwachting dat Rapid wel eens een lastige tegenstander zou kunnen zijn. Zij hadden eerder gewonnen tegen Telstar, jawel, het team onder leiding van “onze” Daan. En Telstar mocht vandaag aantreden tegen ZKC31, dus de ranglijst zou, rond de klok van 21 uur, behoorlijk opgeschut kunnen zijn.

Woudenberg was vanaf de eerste minuut bij de les en Bart schoot al na amper 1,5 minuut met scherp; 1-0. Blijkbaar verrast kon Rapid niet direct antwoord geven en Daphne maakte er 2-0 van. Wouter deed er, amper een minuut later, nog een schepje bovenop 3-0. Geen vuiltje aan de lucht voor Woudenberg terwijl Cassandra zelfs 4-0 op het scorebord zette. Het publiek, massaal toegestroomd, genoot zichtbaar van deze eerste 6 minuten. Rapid was inmiddels wakker en 4 minuten later wisten ze de score weer op gelijke hoogte te zetten. Even leek Woudenberg geschrokken van deze rush, maar middels scores van Daphne, Bart en Wouter was het in minuut 16 alweer 7-4. Voor de rust werd er nog 3 keer gescoord waardoor met 9-6 de eerste 30 minuten erop zaten. De scheidsrechter maakte een zeer gedecideerde indruk, ontging weinig en had de wedstrijd prima onder controle. Enige punt van kritiek zou het aantal toegekende vrije worpen kunnen zijn, welke wel heel vaak in het voordeel van Rapid uit vielen.

Terwijl sommige toeschouwers hun glas nog niet leeg hadden, werd de 2de helft aangevangen en dat leverde in 6 minuten gelijk 4 doelpunten op en een gelijke stand; 10-10

Op dat moment leefde even het idee dat de wedstrijd nog alle kanten op kon. Het spel van Woudenberg was slordig qua passes en het niet hebben van de rebound. Er werd om en om gescoord en pas toen Martijn de 14-12 scoorde, was het verschil gemaakt. Via 16-12 en 17-13 werd de eindstand neergezet van 19-14. Yes! Weer 2 punten binnen! In een zaalseizoen wat vooraf als zwaar betiteld werd, gezien de tegenstanders in de poule. Maar Woudenberg beschikt over een fris en gretig team dat, als ze net als vandaag, bij de les zijn, nog ver kunnen komen.

Volgende week staan er uitwedstrijden op het programma tegen respectievelijk Vriendenschaar B1, Avanti A1  en 1ste en 2de van Tiel. Zaterdag 14 december zal Sporthal De Camp het decor zijn van de 2de editie van SUPER SATURDAY waarbij tegenstanders Dalto B1, Die Haghe A1 en Telstar 1 en 2 gaan proberen de punten uit Woudenberg mee te nemen. Dank aan iedereen voor de support en laten we er over 2 weken wederom een feestje van maken!