Joey Kooij op archieffoto.
Joey Kooij op archieffoto. Guido de Boer

Vroege tegenvallers breken Woudenberg op

23 november 2019 om 22:30 Voetbal

WOUDENBERG Met vier punten uit de laatste twee duels toog Woudenberg met goede moed naar Amsterdam voor het duel met AFC. De bekende amateurvereniging uit de hoofdstad bleek echter een maatje te groot. Woudenberg kreeg met 2-0 klop.

Al vroeg in de wedstrijd kregen de Woudenbergers twee tegenvallers te verwerken. In de tweede minuut was AFC de defensie te snel af (1-0), terwijl vier minuten later Thomas Bruijnzeels met een ernstige hoofdwond uitviel. Hij moest linea recta naar de eerste hulp. ,,Je zag dat AFC een goede tegenstander is. Zij konden elkaar een stuk makkelijker vinden dan wij", merkte aanvoerder Joey Kooij. ,,Zij kregen de betere kansen."

Vlot na de pauze viel ook de 2-0, waarmee het duel in feite beslist was. Woudenberg was aanvallend onmachtig. ,,We hebben wel onze momenten gehad in hun zestien, maar de echt grote kansen bleven uit", aldus Kooij.

Overigens was de coaching van Woudenberg in handen van oud-hoofdtrainer Arno van Wolfswinkel en Rob Gijsbertsen. Assistent-trainer Dennis Heshusius is al lange tijd uit de roulatie. Daar kwam bij dat hoofdtrainer Jeroen Peters met griep op bed lag.