-
- John Haket

Focus4u maakt slechte beurt tegen Sovoco

18 november 2019 om 10:43 Volleybal Deel je nieuws

WOUDENBERG De volleyballers van Woudenberg moesten afgelopen zaterdag aantreden tegen Sovoco uit Soest. Er werd verloren met 3-1.

Woudenberg begon met Rik van Schaaik, Jan Pieter Kooij, Pieter Vink, Wessel Terpstra, Thomas Moraal, Koos Jol en Ties Haket als libero aan de wedstrijd.

Door een aantal slechte passes keek Woudenberg al snel tegen een kleine achterstand aan. Daarnaast werden nogal wat aanvallende fouten gemaakt, waardoor Sovoco met 5-9 voorkwam. Na een time out en sterke opslagen van Rik van Schaaik en Jan Pieter Kooij kantelde de wedstrijd naar de thuisploeg; 17-11. Deze voorsprong kwam niet meer in gevaar en werd met 25-20 gewonnen.

In de tweede set was Sovoco de bovenliggende partij. Woudenberg kon onvoldoende tot scoren komen en werd met 20-25 verloren.

In het begin van de derde set ging de strijd zeer gelijk op (10-10) maar daarna nam Sovoco een kleine voorsprong (15-18) die Woudenberg weer wist goed te maken tot 20-20. Er ontstond een spannende strijd waarbij Woudenberg op setpoint kwam (24-22). Maar twee netfouten van Woudenberg en een bal die verkeerd ingeschat werd die toch binnen de lijnen viel zorgde ervoor dat Woudenberg het setpoint niet kon benutten. Sovoco scoorde uit een onmogelijke bal toch een punt en wist daarna wel het setpoint te benutten (24-26).

In de 4e set ging de strijd gelijk op tot 8-8, maar daarna bouwde Sovoco een voorsprong op die niet meer uit handen werd gegeven (20-25).

"We doen ons zelf echt te kort. Dit is nu de twee keer dat we bij 1-1 in sets een voorsprong en dus kans op winst in de 3e set uit handen geven" baalde trainer Arnoud Holl na afloop: "We maken dan onnodige fouten en laten de tegenstander terugkomen. Vorige week Orion en nu dus Sovoco maken daar dan dankbaar gebruik van. Vorige week konden we dat nog wel in de vierde set rechtzetten, maar tegen een ontketend Sovoco lukte dat helaas niet. En dan sta je met maar 1 punt na afloop".

Doordat de tegenstander EVV van volgende week bekerverplichtingen heeft is Woudenberg dan vrij. Zaterdag 30 november speelt Woudenberg in Aalten uit tegen het gepromoveerde BOVO.