Scholiere Emma [Willianne Schonewille] wil een werkstuk maken over de opvang.
Scholiere Emma [Willianne Schonewille] wil een werkstuk maken over de opvang. Gerwout Lamberink

´O, o, opvang´ toepasselijke titel voorstelling ´t Scherm

27 februari 2018 om 14:51 lokaal

WOUDENBERG Op 23 en 24 februari speelde toneelvereniging 't Scherm de voorjaarsvoorstelling genaamd 'O, o, opvang', geschreven door regisseur Jan Duijnhoven. Oorspronkelijk heette het stuk 'Bed en Bonje' maar er bleek al een toneelstuk te bestaan met die naam en dus moest het omgedoopt worden. Omdat de opvang in villa 'Woudzicht' centraal stond was de nieuwe naam eigenlijk een verbetering.

Het verhaal speelde zich dit keer af in een deftig klassiek interieur (dankzij Kringloopwinkel en firma Dalhuijsen) en bijna de hele toneelvereniging was op het podium te zien. Villa 'Woudzicht' was een chic pension maar daarnaast gaat eigenaar Berendse (Eize Oosting) kamers verhuren voor opvang. Monique Beers speelde Gerda, het hoofd van het pension. Die opvang trekt allerlei mensen aan: de sympathieke klusjesman Huub Stuif (Ruud Oosterbeek), Douwe Bruins (Gert van den Berg) met een gebroken been, de deftige mevrouw Aandewiel (Dicky Vlastuin), alleenstaande moeder Josje Henegouwen (Josien ter Maten) met haar baby Vera, en zwerfster/psychiatrisch patiënt Toos die levensecht gespeeld werd door Olga van Dongen. De chique buurvrouwen (Mirjan Schep en Olga van Dongen) moeten erg wennen aan deze nieuwe gasten en klagen bij de gemeente. Na veel overleg krijgt 'Woudzicht' toestemming van de gemeente om officieel een opvang te worden en dat betekent uitbreiding van kamers en personeel. Zoals het in een blijspel betaamt blijken er ondertussen relaties tussen Douwe en Corrie (Wendy Apon) en Huib en Rietje (Annemieke de Brons) op te bloeien maar ook in het verleden gespeeld te hebben waardoor personen familie van elkaar blijken te zijn: Mevrouw Aandewiel is de moeder van eigenaar Bas Berendse.

Er was beide dagen weinig publiek, maar bij de voorjaarsvoorstelling is dat volgens Jan Duijnhoven vaker het geval. In het najaar is er weer een nieuwe voorstelling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie