Wie gaat de strijd aan?
Wie gaat de strijd aan? Uwwetloket

Uwwetloket Tournament 2019

15 november 2019 om 13:40 Maatschappelijk Deel je nieuws

WOUDENBERG | SCHERPENZEEL

Strijden is een optie. Zaterdag 28 december 2019 zal het Uwwetloket Tournament voor de zesde keer gehouden worden. Het rolstoelsporttoernooi voor het goede doel start om 18.00 uur en duurt ongeveer tot 23.00 uur. Dit jaar zal het plaatsvinden in de sporthal van De Breehoek in Scherpenzeel. 

Mensen met en zonder een beperking (iedereen kan dus deelnemen aan dit evenement), zullen het tegen elkaar opnemen, waarbij iedereen in een sportrolstoel zal zitten (de rolstoelen en dergelijke worden door de organisatie beschikbaar gesteld). Er zal gestreden in wedstrijden met rolstoelhockey, rolstoelbasketbal en zitvolleybal.

De juristen die werkzaam zijn voor Uwwetloket adviseren, procederen en bemiddelen dagelijks voor particulieren en bedrijven, maar zij willen zich dus ook inzetten op een sportieve wijze voor mensen die hulp nodig hebben. Inmiddels zijn er ook vele vrijwilligers bij het Uwwetloket Tournament betrokken, er komt namelijk veel bij kijken. Enkele jaren geleden waren er bijvoorbeeld 85 sportrolstoelen nodig en deze kwamen uit alle windstreken van Nederland. Simpelweg omdat geen enkele organisatie zoveel sportrolstoelen heeft. Dit jaar is de opzet aangepast en zijn er ongeveer 40 sportrolstoelen nodig. Dat heeft uiteraard logistiek gezien grote voordelen. Verder moet gezocht worden naar sponsoren. Voor de komende editie hoopt de organisatie op steun van ten minste dertig bedrijven.

De teams hebben elk minimaal vier veldspelers en maximaal twee reservespelers. De bijdrage voor deelname is € 10,- per persoon en zal geheel ten goede komen aan het goede doel: de Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort (GSVA). Dit doel sluit aan bij onderdelen van de bedrijfsfilosofie van Uwwetloket: elk mens heeft zijn beperkingen, maar met hard werken en creativiteit kunnen én moeten de juristen de lat altijd hoger leggen dan hun concurrenten. Één van de eigenaren van Uwwetloket, Hans van de Scheur, is zelf ook rolstoelafhankelijk en beoefent rolstoelhockey in competitieverband in Amersfoort.

De bijdragen van de sponsoren zal Uwwetloket besteden aan het organiseren van het Uwwetloket Tournament.

Inschrijven kan als individu of als team en is mogelijk tot 15 december via info@uwwetloket.nl. Aanmelden als sponsor of als donateur is ook mogelijk. De organisatie van het Uwwetloket Tournament zorgt voor alle benodigdheden. Meer info is beschikbaar bij Jan Budding, Maarsbergseweg 8 in Woudenberg of tel: 033-2866505.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie