Ontvangst van de donateurs van stichting Oud Woudenberg bij transportbedrijf H.J. van Bentum
Ontvangst van de donateurs van stichting Oud Woudenberg bij transportbedrijf H.J. van Bentum Ody Honders

Oud Woudenberg 'on tour'

11 november 2019 om 11:10 Historie Deel je nieuws

Op 9 november bezochten op initiatief van Dick Veldhuizen tachtig donateurs transportbedrijf H.J. van Bentum aan de Parallelweg. Na ontvangst door Henk en Cindy van Bentum als huidige directie en Hendrik Jan met Janny als voormalige eigenaren onder het genot van een kopje koffie of thee met een van logo voorzien petit fourtje stak de oud-directeur van wal met een introductie over het ontstaan van het bedrijf. Hoe zijn vader in 1938 ooit als zelfstandig rijder begonnen was en hij zelf startte met een Daf met oplegger om eind jaren ’80 van de Stationsweg naar de spoorzone te verhuizen. 

Daarna werd de microfoon door Henk overgenomen die een belichting gaf van het hart en de ziel van het bedrijf en de werkwijze, inclusief zijn zorgen over de Brexit. Hoe de onderneming, sinds overname door hem en Cindy in 1998, naar 8000 m2 is uitgebreid om invulling te geven aan de twee deelmarkten, de zogenaamde bulk- en huiftransporten. Verder over het halen van belangrijke certificaten en hoe hoog het aspect veiligheid staat genoteerd.

Na een film over de activiteiten van het bedrijf werd in groepen een rondleiding gehouden om kennis te nemen van alles wat  bij bedrijfsvoering komen kijken. 

Ten eerste de twee gescheiden kantoortuinen van waaruit 200 schuifzijl- en 200 bulkopleggers dagelijks op geheel geautomatiseerde wijze naar Engeland worden gestuurd en begeleid. Ten tweede hoe de logistiek is georganiseerd en het functioneren van het zogenaamde bandenhotel.

Verder een uitgebreide blik in de garage, een aparte afdeling voor schadeherstel en de wasstraat. Beide laatste facetten omdat Henk het belangrijk vindt dat het materieel er gelikt en schoon uitziet. Er werd zelfs een blik in de eigen spuiterij gegund waar gerepareerde schades weer tot in de staat van nieuw worden opgefrist.

Voor de toekomst blijven nieuwe ontwikkelingen gaande met name ten aanzien van de bulktrailers. Verder is het bedrijf klaar voor elke verrassing die het te wachten staat inzake de Brexit om jaarlijks 40-50.000 crossings te kunnen continueren.

Na de rondleiding was er tijd voor een versnapering waarbij de familie Van Bentum door de voorzitter van Oud Woudenberg Johan de Kruijff een Woudenbergs Kruidenbittertje en bloemen uit dankbaarheid kregen aangeboden. Na een uit het hart gegrepen applaus ter bevestiging gingen de donateurs na  nog een gezelllig samenzijn beladen met een schat aan informatie en in ontvangstneming van een bedrijfsnotieboekje met schrijfgerei huiswaarts.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie