Wessel in de aanval
Wessel in de aanval Ties Haket

Focus4u: Moeizame overwinning tegen hekkensluiter VC Sneek

3 november 2019 om 18:23 Volleybal Deel je nieuws

De volleyballers van Woudenberg moesten afgelopen zaterdag aantreden tegen hekkensluiter VC Sneek. Ondanks dat VC Sneek onderaan staat moest Woudenberg zeer diep gaan en wist uiteindelijk met 2-2 te winnen.

Woudenberg kon niet beschikken over de zieke Pieter Vink. Hierdoor begon Tino van der Laan op de passer loper positie. Woudenberg begon niet sterk aan de wedstrijd en bij 8-11 moest al een time-out nemen. Hierna ging Woudenberg beter spelen, maar pas bij 19-19 kwam Woudenberg langszij. Sterke opslagen van Rik van Schaaik en Jan Pieter Kooij zorgde ervoor dat Sneek nog maar 1 punt kon maken (25-20)

Helaas voor Woudenberg was de tweede set omgekeerd. Woudenberg kon een kleine voorsprong niet vasthouden en Sneek ging er met de setwinst vandoor (22-25).

In de 3e set liep Woudenberg weer achter de feiten aan en persoonlijke fouten zorgde ervoor dat Sneek steeds een kleine voorsprong had. De in de 2e set ingebrachte Vincent Schotanus zorgde met zeer sterke opslagen, waaronder enkele aces, dat Woudenberg uitliep naar 18-15. De ingevallen Thomas Moraal zorgde met twee goede opslagen voor de setwinst (25-21).

Ondanks de 2-1 achterstand gaven de jeugdige bezoekers uit Sneek zich niet gewonnen. Beide ploegen gingen gelijk op en er ontstond een zeer spannende set, waarbij het Woudenberg niet lukte om in de eindfase door te breken. De weer zeer sterk serverende Thomas Moraal bracht Woudenberg nog terug tot 24-24, maar dat was niet genoeg voor de setwinst (24-26)

Ook de 5e set was spannend. Bij de veldwissel stond Woudenberg nog 1 punt achter. Sterke opslagen van wederom Vincent Schotanus zorgde dat de stand 12-12 naar 15-12 ging. De ontlading toonde wel aan dat de overwinning zwaar bevochten was.

Mooie overwinning

“Het gemis van routinier Pieter vink was wel te merken vandaag. We haalden niet het niveau vandaag wat we op de trainingen laten zien” concludeerde trainer Arnoud Holl na afloop “Maar daarom des te mooier dat we toch gewonnen hebben. We hebben een aantal keren een achterstand kunnen ombuigen naar setwinst, maar we hebben ook te vaak makkelijke ballen weggegeven, waardoor Sneek makkelijk hun punten kon maken. Het grote manco was dat we niet op alle posities aanvallend tot scoren konen komen. Aan de andere kant was het zeer knap hoe de invallers Vincent en Thomas ons met hun sterke opslagen weer terug in de wedstrijd brachten”.

Komende zaterdag speelt Woudenberg uit tegen Orion in Doetinchem.