Dorcas Voedselactie op 8 en 9 november

24 oktober 2019 om 10:54 Maatschappelijk Deel je nieuws

Heel Nederland geeft tijdens de Dorcas Voedselactie

Supermarkten, kerken... In heel Nederland doen veel mensen mee met de Dorcas Voedselactie. Veel vrijwilligers zijn op de been om producten in te zamelen en er uiteindelijk voedselpakketten van te maken. Allemaal om ervoor te zorgen dat het leven van de allerarmsten in Oost-Europa deze winter dragelijker wordt.

In Oost-Europa zijn veel mensen arm. In de winter is dat extra moeilijk. Sneeuw zorgt ervoor dat ze opgesloten zitten in hun eigen huis. Soms zien ze wekenlang helemaal niemand. Een blik bruine bonen of een pak rijst zijn dan meer dan welkom. In november zamelen we de producten in en sorteren ze. In de maanden daarna nemen de allerarmsten de pakketten in ontvangst. Daar zijn ze erg blij mee. Het geeft ze hoop te weten dat er mensen om hen geven.

De voedselpakketten gaan naar de meest kwetsbaren in Oost-Europa. Zij leven aan de rand van de samenleving en zijn onvoldoende in staat om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Vaak hebben ze geen sociaal vangnet om op terug te kunnen vallen. De mensen die de pakketten krijgen, kennen we goed. Ze zijn onderdeel van onze programma’s. In de praktijk zijn dit ouderen, mensen met een beperking (in hun familie) en chronisch zieken.

De Dorcas Voedselactie wordt in Woudenberg gehouden op vrijdag 8 november 2019 van 9.00 – 21.00 uur en op zaterdag 9 november 2019 van 9.00 uur – 16.00 uur bij de Albert Heijn (Dorpsstraat 27 Woudenberg) en bij Jumbo (`t Schilt 18 Woudenberg)

Wilt u meer weten over Dorcas Woudenberg? Kijk dan op onze site: www.dorcaswinkelwoudenberg.nl of volg ons via Facebook.

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie