Focus4u: Zeer knappe overwinning tegen VoCASA

20 oktober 2019 om 19:15 Volleybal Deel je nieuws

De volleyballers van Woudenberg moesten afgelopen zaterdag aantreden tegen het gepromoveerde VoCASA-2. VoCASA was de competitie erg goed begonnen en had al 3 wedstrijden gewonnen en alleen verloren van de koploper. Woudenberg had maar 1 van de 3 wedstrijden gewonnen. Woudenberg wist dat ze aan de bak moesten.

De opdracht waarmee Woudenberg het veld betrad was simpel: veel servicedruk uitvoeren op de jonge passers van VoCASA. Vooral in de eerste set lukte dat erg goed. Vanuit die sterke service kon Woudenberg makkelijk de aanval van VoCASA opvangen en werd met ruime cijfers (18-25) gewonnen.

In het begin van de tweede set keek Woudenberg tegen een kleine achterstand aan (5-2), maar hierna werd de servicedruk weer opgevoerd en kwam Woudenberg langszij (7-7). Tot 13-13 ging het gelijk op, maar daarna zorgde een sterke serviceserie van Thomas Moraal voor een gat van 5 punten (13-18). Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven (20-25)

De derde set kende eenzelfde verloop. De ingevallen Tino van der Laan zorgde met zijn service voor weer een voorsprong van 5 punten (15-20). VoCASA knokte zich nog terug tot 20-21 terug, maar Woudenberg bleef constant spelen (22-25)

In de vierde set was de pijp leeg bij Woudenberg. Ruben van Holland en Tino van der Laan werden nog ingebracht, maar Woudenberg kon de opgelopen achterstand niet meer inlopen. Al werden in de eindfase nog mooie punten gescoord door Woudenberg en was een time-out van VoCASA nodig om de set bij de thuisploeg te laten (25-16).

Mooie overwinning

“Naast onze sterke service hebben we vandaag ook gewoon goed gespeeld” concludeerde trainer Arnoud Holl na afloop “We hebben goed verdedigd en konden daarna de rally mooi uitspelen. Onze foutenlast lag veel lager dan bij de tegenstander. Maar dat is ook logisch want VoCASA heeft veel jonge spelers in het team. Je ziet dat spelverdeler Rik van Schaaik zijn aanvallers steeds beter gaat bedienen. Vooral Wessel Terpstra kon naar hartenlust scoren.

Komende zaterdag speelt Woudenberg thuis tegen Orion om 18.30 uur in de Camp.