Wedstrijd- en tourgroep
Wedstrijd- en tourgroep Team Versekip.nl

Team Versekip.nl sluit seizoen af in Oldenzaal

20 oktober 2019 om 17:55 Overig Deel je nieuws

Team Versekip.nl  heeft het seizoen afgesloten met meerdere prijzen in de nationale stepcompetitie van de Kickbike cup.

Hier aan voorafgaand werd in een zonovergoten Heerde eind september het Nederlands kampioenschap sprint verreden. Negen leden van het stepteam probeerden op de 200, 400 en 800 meter de snelste tijd neer te zetten. Soms ging dat met zo’n kracht en snelheid dat de plank van de step over de baan schuurde. Nieuwkomer Hasse van der Heiden is 3e geworden in de categorie damespupillen. Jelco Breunesse en Maarten Koelewijn reden samen in de categorie heren pupillen. Jelco won daarbij de eerste ronde en Maarten had de snelste tijd op de 3 rondes totaal en werd daarmee Nederlands kampioen.

Yael den Outer behaalde de 1e plaats en werd Nederlands kampioen in de categorie dames cadetten. Pepijn Broekhuizen heeft de 2e plaats gehaald bij heren cadetten.

Een week later organiseerde de tourgroep van het team de inmiddels traditionele Utrechtse Heuvelrug steptocht. Vijftig steppers uit het hele land reisden naar Scherpenzeel om een 30 km- of 60 km tocht te steppen. Mede door de inzet van vele vrijwilligers was het een groot succes en komt de tocht in 2020 weer op de kalender.

Op 5 oktober werd het seizoen afgesloten met het NK duur op de wielerbaan het Hulsbeek in Oldenzaal. Maarten Koelewijn en Finn Bos werden in hun categorie Nederlands kampioen. Jelco Breunesse werd 2e en Hans Lamberink 3e.

Aansluitend was de huldiging van de Kickbike cup. De prijzen bij de teamklassementen: Heren jeugd 1e plaats, dames jeugd 2e plaats, herenteams 2e plaats en damesteams 2e plaats.

De individuele prijzen waren voor Hasse van der Heiden bij de dames pupillen de 3e plaats, bij de heren pupillen Maarten Koelewijn 1e, Jelco Breunesse 2e en Jelani Lazic 3e. Bij de dames cadetten is Yael den Outer 1e geworden, bij de heren cadetten Finn Bos 1e en Daan Fokke 2e. Bij de dames overall werd Melissa Kwint 3e.

In de wintermaanden gaat de selectie van Team Versekip.nl wederom trainen in de zaal bij sponsor Geeresteingroep Fysiotherapie & Sport om in het seizoen 2020 weer sterk van start te kunnen gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie