Afbeelding
Koen Laureij

Burgemeester bezoekt door brand getroffen pand Laagerfseweg

23 februari 2018 om 13:36 lokaal

WOUDENBERG Burgemeester Titia Cnossen heeft vrijdag een bezoek gebracht aan de eigenaren van het pand aan de Laagerfseweg in Woudenberg waar woensdag 30.000 kippen om het leven kwamen.

Donderdagavond kondigde ze het bezoek aan tijdens een raadsvergadering. Zij vertelde dat in de vroege morgen van 21 februari de brand is ontstaan en dat de brandweer groot is ingezet. ,,Er waren korpsen uit de hele regio", legde zij uit. Bij nader onderzoek blijkt dat deze onder andere kwamen uit Zeist, Soest, Veenendaal en Renswoude. Het brandweerkorps uit buurgemeente Scherpenzeel was niet opgeroepen. De buitendienst van de gemeente heeft als verkeersregelaar meegeholpen. De rook die vrijkwam was volgens de burgemeester geen direct gevaar voor de volksgezondheid.

De burgemeester noemde het onvoorstelbaar voor de getroffen familie dat dit hen na een jaar opnieuw gebeurde. Ze liet weten intens met hen mee te leven.

De VRU zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Dit zal volgens de burgemeester enige tijd in beslag nemen. Omdat er geen strafbaar feit is vastgesteld doet de politie geen onderzoek. Ook voor de gemeente is er geen reden om onderzoek te doen naar de brandveiligheid. Dit is een onderdeel van de aanvraag voor de vergunning. Vervolgens wordt er bij de bouw van de stal en na oplevering gecontroleerd of dit conform vergunning is gebeurd. Daarna is het de verantwoordelijkheid van de eigenaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie