Schrijver Anne van Doorn
Schrijver Anne van Doorn Jan van den Boogaart

Plaats delict: Amersfoort

14 oktober 2019 om 20:44 Kunst Deel je nieuws

In de nieuwe detectiveroman van Anne van Doorn loopt een jonge vrouw weg uit een christelijke woongemeenschap in Amersfoort. De vrouw, Tessa Verwold, wordt gezien als de aanstichtster van een bijna dodelijke vechtpartij op de Langegracht in de stad. Maar vijfendertig jaar verstrijken er zonder levensteken van haar. Het mysterie van Tessa’s verdwijning moet worden opgelost in ‘De man die zijn geweten ontlastte’, dat zojuist is verschenen. Deze intrigerende roman is verkrijgbaar bij Van Lunteren in Woudenberg en bij de Primera in Scherpenzeel.

De detective van Anne van Doorn is de derde roman over het speurdersduo Robbie & Lowina. In het boek schetst Van Doorn een beeld van een voormalige, christelijke commune. De fictieve Gehervormeerde Eenheidskerk ving er ontspoorde jongeren op. Robbie & Lowina ontrafelen in ‘De man die zijn geweten ontlastte’ de duistere geheimen van de woongemeenschap. Liep Tessa er weg of heeft zij Amersfoort nooit verlaten? Volgens de schrijver zullen de lezers naar het puntje van hun stoel schieten tijdens het lezen van zijn boek. “Er zijn raakvlakken met de serie District Heuvelrug,” legt hij uit. “Wie bekend is met die reeks die onder mijn naam M.P.O. Books verschijnt, zal een verrassende ontdekking doen!”

De boeken van Anne van Doorn kenmerken zich door het beschaafde taalgebruik. Grove vloeken behoren niet tot zijn woordenschat, wat door veel lezers wordt gewaardeerd. Zo kan een ieder genieten van een intrigerend verhaal. Van Doorn timmert ondertussen stevig aan de weg. Zo maakte hij onlangs zijn internationale debuut in Ellery Queen Mystery Magazine. Dit vermaarde Amerikaanse tijdschrift publiceerde een van zijn korte verhalen. “A very clever tale,” aldus de hoofdredacteur van dit blad.

‘De man die zijn geweten ontlastte’ (ISBN 9789492715333) is verschenen als paperback, telt 256 pagina's en kost 17,95 euro. Meer informatie is te vinden op de website van de uitgeverij, e-pulp.nl, en op de website van de auteur, annevandoorn.be.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie