Aan deze tafel werd Ubongo gespeeld
Aan deze tafel werd Ubongo gespeeld Hannie van de Veen

Bordspellen spelen in de Camp; Van Catan tot Santorini

6 oktober 2019 om 07:00 Activiteiten

WOUDENBERG Elke laatste maandag van de maand is er voortaan een bordspellenavond in de Camp. Na het succes van de eerste avond op 30 september, staat op maandag 28 oktober de tweede editei op de planning.

Liefhebbers van gezelschapsspelen konden tijdens de eerste editie gratis een gezellige avond beleven. Het maakte niet uit of je een ervaren spelletjesspeler was of juist spellen wilde leren.

Marc van Welbergen had van te voren op verschillende tafels spellen klaargezet maar er kon ook een keuze gemaakt worden uit de goed gevulde spellenkast in het sportcafé. Hij is een meester in heel veel spellen en zorgde voor uitleg als dat nodig was. In de uitgebreide spellenkast van de Camp zijn bekende spellen als Zeeslag, Stratego, Rummikub, Scrabble, Triviant, Kolonisten van Catan, Risk en Monopoly te vinden maar ook een schaakspel ontbreekt niet. Op de tafels had Marc wat onbekendere spellen neergezet zoals Takenko, Majesty, Ticket to Ride, Ubongo, Karuba, Azul, Santorini, en Splendor.

Bordspellen zijn tegenwoordig zeer geliefd. In plaatsen als Amersfoort en Utrecht vind je zelfs speciale spellenwinkels. Marc: ,,Ik heb thuis een flinke verzameling spellen staan. Als mensen 'verzoeknummers' hebben kan ik ze de volgende keer meenemen."

Ongeveer vijftien spelers kwamen naar de Camp en verdeelden zich over drie tafels waar vervolgens met veel plezier intensief gespeeld werd. Hoewel velen elkaar niet kenden was er al snel een gezellige sfeer waarbij geen felle competitie ontstond. maar iedereen elkaar hielp met het spelen van de onbekendere spellen.

De avond op maandag 28 oktober begint om 20.00 uur en is rond 23.00 uur afgelopen.

Marc geeft uitleg over het spel Ubongo
De goed gevulde spellenkast van de Camp met er voor de door Marc meegebrachte spellen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie