Samen aan start van nieuw seizoen

3 oktober 2019 om 17:17 Column

In De Woudenberger van 9 juli wenste ik iedereen een mooie zomer toe, maar eind juli kreeg de zomer van dit jaar een zwarte rand door het vreselijke verkeersongeluk van een Scherpenzeelse familie, waarbij de vader en het 4-jarig meisje om het leven kwamen.

Dan blijken er heel veel lijntjes te bestaan tussen Woudenberg en Scherpenzeel via familie en het werk bij Reinaerde. Veel mensen werden geraakt, eigenlijk werden we allemaal geraakt.

Zo herkenbaar: alles ingepakt en vol mooie plannen op weg naar je vakantiebestemming. Het gedicht ‘Geen woorden’ van de Scherpenzeelse dorpsdichter verwoordde ons gevoel: 'We kunnen alleen hardop geen woorden meer weten, een grote stille omhelzing vormen en hen nooit vergeten.'

IN GESPREK Deze week zijn de scholen weer begonnen en daarmee start een nieuw seizoen.

We zitten direct in september en dat betekent veel leuke activiteiten op de zaterdagen. Het Poortzangers Festival 2019 op 7 september op het Poortplein.
’s Morgens ben ik die dag met de kinderburgemeester in het Cultuurhuis, waar iedereen tussen 10.30 en 12.00 uur welkom is op de koffie en wij graag in gesprek gaan.

Zaterdag 14 september gaan we voor de Open Monumentendag naar Renswoude. Samen met Scherpenzeel en Renswoude organiseren wij om de beurt deze dag.

In Renswoude kunt u een kijkje nemen in het kasteel, de Koepelkerk en de oudheidkamer.

Elke gemeente werkt nauw samen met de historische vereniging, want zonder de inzet van deze vrijwilligers kan ik mij geen monumentendag voorstellen. Benut die dag om een kijkje te nemen in gebouwen die normaal gesloten zijn voor publiek.

NIEUWE ENERGIE Na weken zonder avondvergaderingen starten die in september ook weer. Ook dat hoort erbij en de afgelopen weken zijn in de collegevergadering de stukken voorbereid voor de gemeenteraadsvergadering in september.

Na de intensieve weken voor de zomervakantie was het goed om even afstand te nemen en weer nieuwe energie op te doen voor het belangrijke werk van het besturen van de gemeente Woudenberg.

VEEL INZET Dat doen we voor onze inwoners. Die inwoners zijn de gemeenschap van Woudenberg. Een gemeenschap die meeleeft bij verdriet en waar veel inzet is voor de samenleving. Voor die inwoners zetten we ons in op het gemeentehuis, ook in het nieuwe seizoen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie