Jan Pieter viel sterk in
Jan Pieter viel sterk in John Haket

Focus4u: Knappe overwinning tegen CSV in Zwolle

30 september 2019 om 07:04 Volleybal Deel je nieuws

De volleyballers van Woudenberg hebben afgelopen zaterdag met twee debutanten een prima overwinning behaald op het gepromoveerde CSV uit Zwolle. Zowel Rik van Schaaik (spelverdeler) en Tino van der Laan (buitenaanvaller) begonnen voor het eerst in de basis. Verder speelden Pieter Vink,

Koos Jol, Ruben van Holland, Wessel Terpstra en libero Ties Haket.

De beginfase van de eerste set was voor Woudenberg. CSV scoorde veel door het midden maar hun buitenaanval maakte veel fouten. Deze set kende geen hoog volleybal, maar Woudenberg bleef stabiel spelen en won eenvoudig met 20-25.

Set twee en drie leken erg veel op elkaar, alleen de afloop was anders. In de beginfase keek Woudenberg al snel tegen een forse achterstand aan van wel 5 of 6 punten. Halverwege de tweede set kwam Woudenberg sterk terug op een servicebeurt van Rik van Schaaik. Helaas kon Woudenberg het setpunt niet verzilveren en ging de set uiteindelijk naar CSV (31-29).

In de derde set serveerde de sterk ingevallen Jan Pieter Kooy van 19-16 naar 19-21. Ook nu ontstond er een spannend spelverloop waarbij Woudenberg nu wel het setpoint wist te scoren (26-28)

In de 4e set bleef Woudenberg goed spelen en ging CSV meer fouten maken en werd ruim gewonnen met 18-25.

Knappe prestatie

“Vandaag begonnen we voor het eerst met onze nieuwe spelverdeler Rik van Schaaik. Dat is goed verlopen” concludeerde trainer Arnoud Holl na afloop “We hadden vooraf afgesproken dat hij zijn aanvallers goed moest bedienen en als dat even niet lukte, dat dan de aanvallers nog aan zet zijn om het op te lossen. De paar mindere ballen werden met name door Pieter vink en Wessel Terpstra goed opgelost en leverde gewoon een punt voor ons op. Ook nieuwkomer Tino van der Laan speelde prima”.

Rustig gebleven

“Wat we vooral goed deden was rustig blijven spelen en minder fouten maken dan CSV. Dat is al jaren een sterk punt van deze ploeg en ook met de nieuwe spelers konden we dat opbrengen. Daar ben ik zeer tevreden over. Twee keer een knappe inhaalrace en met iets meer geluk was de eerste set ook voor ons geweest. In de derde set grossierden we in foute services, maar toen we dat ook weer onder controle kregen waren we weer heel sterk. “0-4 was misschien ook iets te veel geweest, want CSV scoorde ook zeer mooie punten”.

Komende zaterdag speelt Woudenberg uit tegen Apollo in Borne.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie