Tevfik Ceyar (rechts) wordt door Kevin Sissing (links) en Marien van Roekel bejubeld na de 0-1.
Tevfik Ceyar (rechts) wordt door Kevin Sissing (links) en Marien van Roekel bejubeld na de 0-1. Guido de Boer

Derby met Woudenberg een prooi voor Scherpenzeel

2 oktober 2019 om 08:00 Voetbal

WOUDENBERG De derby tussen Woudenberg en Scherpenzeel is een prooi geworden voor de blauw-witten. Weliswaar stond het halverwege nog 0-0, maar in de tweede helft nam de ploeg van coach Jürgen Schefczyk snel afstand: 0-4.

Mark de Graaf grijnsde van oor tot oor. De Woudenberger in Scherpenzeelse dienst zocht de kleedkamer op, terwijl zijn naam door blauw-witte supporters werd gescandeerd. ,,Dat vond ik best heftig, niet normaal zeg." Het gejoel strooide nog wat zout in de Woudenbergse wonden. ,,Ik denk dat die gasten dit expres deden."

De derby liep – zoals vooraf verwacht – uit op een eenzijdig duel. De bezoekers speelden de bal rond, Woudenberg verschanste zich op eigen helft. Aanvankelijk liep het plan van de thuisploeg goed. Jeffrey de Witte kwam goed weg toen hij Kevin Sissing in het strafschopgebied naar beneden trok, maar verder bleef het doelgevaar voor de neus van doelman Laurens Donker – vervanger van de geblesseerde Mike van der Vaart – beperkt.

Vlot na de pauze viel snel alsnog de 0-1. Woudenberger Alec Stalman kon de bal niet goed wegkoppen en zag de bal voor de voeten van Tevfik Ceyar belanden: 0-1. ,,Zo zuur dat die goal uit een dood spelmoment viel, net als vorige week de 2-1 van Argon", baalde Jeroen Peters. Aan de andere kant was de trainer van de thuisploeg ook heel reëel. ,,We creëerden zelf in de omschakeling helemaal niks, we konden niets anders dan tegenhouden en hopen op die ene uitval."

Na de 0-1 volgde ook vlot de 0-2, waarmee de derby al in de plooi viel. Ali Edan kopte raak op aangeven van Nehkomi Veldt. Peters legde het hoofd in de schoot. ,,Zo liggen de verhoudingen nou eenmaal. Het kost wat, maar dan heb je ook wat."

BLAUW SHIRT Voor De Graaf was het in het laatste half uur genieten, al kreeg hij nog wel een onnodige gele kaart. ,,Het is mooi om hier te winnen, al vind ik het ook onwennig om hier in een blauw shirt rond te lopen." Hij kon zijn goede wedstrijd niet bekronen met een doelpunt, al vielen er nog wel twee in de slotfase. Veldt gunde spits Sissing een plek op het wedstrijdformulier (0-3), waarna Veldt met een lekker wippertje ook nog de 0-4 maakte.

De Graaf vond het allemaal prachtig en was voorlopig niet van plan om naar huis te gaan. ,,Ik woon hier op drie minuten afstand vandaan. Je kunt erop rekenen dat ik hier vanavond in mijn blauwe polo de lampen uitdoe."

Scherpenzeel viert de 0-1.
Nehkomi Veldt neemt het doel van Woudenberg onder vuur. Sander van Keulen komt te laat.
Coach Jürgen Schefczyk bleef ongeslagen met zijn ploeg.
Voor Mark de Graaf werd de derby een prettig weerzien met zijn oude ploeggenoten.
Voor Mark de Graaf werd de derby een prettig weerzien met zijn oude ploeggenoten.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie