Jolanda van Baaren: ,,Door de gezellige sfeer komen mensen terug.''
Jolanda van Baaren: ,,Door de gezellige sfeer komen mensen terug.'' Hannie van de Veen

Sportcafé de Camp viert jubileum

26 september 2019 om 07:36 Evenementen

WOUDENBERG Sportcafé de Camp viert op zaterdag 28 september het 30-jarig bestaan met een Nederlandstalig optreden van Robert Pouwels. Kaarten hiervoor waren binnen een dag uitverkocht.

In dertig jaar is er veel gebeurd in de Camp. Jan en Janny van Baaren waren er jarenlang als beheerders actief. Zij kennen veel van de bezoekers en dat geldt ook voor hun dochter Jolanda die de taak overnam en dezelfde gastvrijheid biedt. Soms springen Jan en Janny bij. Het team van de Camp telt twee fulltimers en twaalf parttimers. Ook partner Marco helpt al 5,5 jaar met plezier mee en dochter Mandy denkt mee. Jolanda: ,,Ik ben heel blij dat dit kan mede dankzij het team en mijn thuisfront. Door de gezellige sfeer, het directe en de openheid komen mensen terug bij de Camp.''

Zelfs sportteams uit de regio zijn enthousiast over de Camp. Sinds 1989 groeide de klandizie. Met kerst is de Camp altijd uitbundig versierd. Dat vergt veel werk maar de sfeervolle ambiance is genieten. Toen de Camp al sporthal was kwam in 1994 het culturele deel er bij omdat het Verenigingsgebouw aan de Schans verdween. In 2000 kwam Jolanda de VOF van Jan en Janny versterken en sinds vorig jaar werkt ze zelfstandig. In 2008 kwam de tweede sporthal en nu komt er een turnhal dwars tegen het pand aan naast de sportvelden. ,,Vroeger hadden we één sleutel, nu een grote bos."

VEELBEWOGEN De afgelopen dertig jaar zijn veelbewogen geweest. Tot 2005 waren er disco's voor de jeugd maar die zijn gestopt vanwege overlast voor de buurt. Grote problemen waren er nooit. In 2007 was er brand doordat achter het gebouw met lampolie een ton oud frituurvet en plastic traytjes aangestoken werden. Gelukkig bereikte de brand niet het dak en kon Jan als oud-brandweerman het vuur met twee brandblussers en een brandslang al blussen voor de brandweer er was. Nu herinnert een verzameling brandweerhelmen van Jan daaraan. Een dieptepunt was ook de kluiskraak waarbij de daders slim alle beveiliging uitzetten en ongestoord naar geld zochten. Ze vonden niets.

SUCCESSEN Hoogtepunten zoals het Milleniumfeest dat samen met Moestas en Herry's Bar werd georganiseerd zijn mooier om op terug te kijken. Successen zijn ook de mosselmiddagen, de volkskerstzangavonden, concerten van Fidelio en de Poortzangers, avonden van 't Scherm, het Amstel oudejaars zaalvoetbaltoernooi en het Vidozatoernooi. Ook korfbal en volleybal trekken altijd veel publiek.

Het mooiste moment was echter de uitreiking van de Zilveren Speld door de burgemeester aan Jolanda en haar team vanwege haar opvang van asielzoekers. ,,Die week met de vluchtelingen was heel bijzonder en ontroert me nog steeds."

TOEKOMST Voor de toekomst zijn er geen specifieke plannen maar Jolanda wil wel met nieuwe ideeën groeien als bedrijf. Overdag zouden er meer activiteiten mogen zijn. Er staat een boekenkast en spelletjeskast. Op 30 september start de eerste bordspellenavond. Op zaterdag zijn er altijd veel mensen die gezellig komen eten. Iedereen kan aansluiten.

Judith Ravestein, voorzitter van de stichting ABC voegt er aan toe: ,,Ook voor mensen met weinig geld is de Camp een laagdrempelig avondje uit. Je kunt er ook passief sport beoefenen door samen naar sport te kijken. Dat verbroedert.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie