Jubilate Deo en andere mucisi in het Concertgebouw Amsterdam
Jubilate Deo en andere mucisi in het Concertgebouw Amsterdam Arno Lambregtse Photography

Jubilate Deo zingt in Concertgebouw Amsterdam

23 september 2019 om 17:34 Muziek Deel je nieuws

Zaterdag 21 september zong grootkoor Jubilate Deo uit Woudenberg in de grote zaal van het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam mee tijdens een groots Galaconcert. Aanleiding hiervoor was het 25-jarig jubileum van dirigent Marco den Toom. 

Aan het concert in Amsterdam, waar zo’n 2000 bezoekers op af waren gekomen, werkten drie koren mee waarvan Den Toom dirigent of vaste begeleider is: grootkoor Jubilate Deo uit Woudenberg, het christelijk jongerenkoor Jigdaljahu uit Barendrecht onder leiding van Bert Noteboom en het christelijk Kamper mannenkoor Door Eendracht Verbonden onder leiding van Gerwin van der Plaats. Verder verleenden Lennart Morée (piano), Gerwin van der Plaats (orgel) en het door Den Toom samengestelde The Amsterdam Jubilee Orchestra (bestaande uit leden van onder andere Imperial Brass en het Ars Muscia Orkest) hun medewerking.

Den Toom (41), die in Nijkerkerveen woont, ontving op deze avond tevens een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Renkema van Nijkerk.

„De heer Den Toom viert in 2019 dat hij 25 jaar werkzaam is als organist, musicus en componist voor allerlei maatschappelijke instanties als koren, kerken en verenigingen”, aldus de motivatie van de gemeente Nijkerk. „Zijn talent en inzet spelen een belangrijke rol in het levend houden van de orgelmuziek in binnen- en buitenland.” aldus Renkema.

dirigent Marco den Toom geridderd
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie