Focus4u: 1-3 verlies PDK Huizen en afscheid van Rik Blokhuis

22 september 2019 om 21:57 Nieuws Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag is Heren 1 in de Camp de competitie met een 1-3 nederlaag begonnen. Woudenberg had weinig vat op het aanvalsgeweld van de bezoekers. Ook stond deze wedstrijd in het teken van het afscheid van spelverdeler Rik Blokhuis.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Koos Jol en Thomas Moraal speelden op het midden en Ties Haket was libero.

In het begin van de eerste set was Woudenberg wat onder de indruk van het spel van PDK Huizen en keek al snel tegen een 1-5 achterstand aan. De aanvallers van de bezoekers konden naar hartenlust scoren terwijl de aanvallers van Woudenberg heel veel moeite hadden om de bal bij de tegenstander op de grond te krijgen. Deze set werd met ruime cijfers verloren: 17-25.

Ook in de 2e set liep Woudenberg achter de feiten aan. Maar na een time-out bij 3-8 ging Woudenberg beter spelen en kwam terug naar 17-17. De eindfase was zeer spannend en daarin waren de bezoekers net iets scherper: 25-27.

De start van de 3e set was prima (3-1), maar daarna kwamen de bezoekers weer snel terug tot 6-6. PDK Huizen bleef goed spelen en Woudenberg kon onvoldoende een vuist maken en ook deze set werd ruim verloren (19-25).

In de 4e set had Woudenberg steeds een voorsprong en deze werd niet meer uit handen gegeven. Bij een stand van 24-19 kreeg spelverdeler Rik Blokhuis een publiekswissel aangezien dit zijn laatste thuiswedstrijd voor Woudenberg was. Hij vertrekt voor zijn werk naar Australië. Met een fraaie smash van Wessel Terpstra werd deze set beëindigt (25-20)

“PDK Huizen was voor ons een lastig te bespelen ploeg. Zij speelden zeer goed volleybal en wij kwamen niet in ons spel” concludeerde trainer Arnoud Holl na afloop: “Wat dan toch wel weer goed is, is dat wij toch nog een set konden winnen. We hebben 2 achter de feiten aangelopen en 2 sets konden we goed tegenstand bieden. En dat levert ons dan slechts 1 punt op”.

Na afloop werd Rik Blokhuis nog toegesproken door routinier Pieter Vink en werd stil gestaan bij de lange loopbaan van Rik bij de volleybalvereniging. Pieter haalde nog aan dat tegenstanders Woudenberg als onverstoorbaar omschrijven en daar heeft Rik een groot aandeel in gehad. Rik liet zich niet gek maken en daardoor bleef hij zijn aanvallers goed bedienen en mede daarom speelt Woudenberg nu in de 1e divisie. Aan het einde bedankte Rik nog zijn spelers, trainer en het publiek.