-
- John Haket

Focus4u maakt zich op voor een nieuw jaar in de 1e divisie

16 september 2019 om 07:15 Nieuws Deel je nieuws

De volleyballers van Woudenberg hebben afgelopen seizoen een prima debuut gehad in de 1e divisie. Een knappe 4e plek en de meest sportieve ploeg van de eerste divisie was het uiteindelijke resultaat.

“ja, ook dit was weer een mooi seizoen” stelt trainer/coach Arnoud Holl: “Wat ook heel erg leuk was dat het ook steeds drukker werd op de tribune. Deze sfeer treffen we bij weinig uitwedstrijden aan. Daar zit echt veel minder publiek”.

Wat gaat komend seizoen brengen? “Dat is vooraf altijd lastig te zeggen” zegt Arnoud: “Nummer 1 en 2 zijn gepromoveerd. De nummer 3 heeft zich teruggetrokken en wij waren vierde. Maar het verschil met nummer 5 en 6 was 1 en 2 punten. Beide ploegen zijn sterker geworden. Ook de gepromoveerde ploegen zijn sterke teams.

De selectie van Woudenberg ziet er wel iets anders uit dan voorgaande seizoenen: Aanvoerder/routinier/spelverdeler Rik Blokhuis gaat na jarenlange trouwe dienst het team verlaten; Hij vertrekt voor zijn werk 2 jaar naar Sydney. “Rik was toch de spelverdeler van onze successtory van de afgelopen jaren. Maar gelukkig hebben we een nieuwe spelverdeler kunnen vinden in de vorm van Rik van Schaaik”. Rik is afkomstig van NVC uit Nieuwegein. Daarnaast is aanvaller Tino van der Laan uit Zeewolde de ploeg komen versterken. Verder is de ploeg intact gebleven.

“De hele voorbereiding heeft in het teken gestaan van het inpassen van de nieuwe spelverdeler. Dat was in het begin even wennen, maar het ging elke week een stuk beter en we gaan als team met sprongen vooruit. Daarnaast is Rik Blokhuis nog tot half oktober beschikbaar”.

Ook zijn er aanpassingen in de trainersstaf. “Dit wordt mijn 6e seizoen als trainer van nagenoeg hetzelfde team. Ik denk dat het goed is dat de spelers ook ideeën aangedragen krijgen van iemand anders. Het is daarom mooi dat wij de ervaren trainer Gert Hoogendoorn hebben kunnen vastleggen om 1 training te verzorgen. Daarnaast zal oud eerste team speler Jeroen van Holland tijdens de wedstrijden assisteren”.

De selectie ziet er als volgt uit: Pieter Vink, Koos Jol, Wessel Terpstra, Ruben van Holland, Jan Pieter Kooy, Tino van der Laan, Rik van Schaaik, Vincent Schotanus, Ties Haket en Thomas Moraal.

Komend weekeind start Woudenberg de competitie tegen het gepromoveerde Huizen. De wedstrijd wordt gespeeld om 18.30 in sporthal De Camp. In deze wedstrijd zal Rik Blokhuis ook afscheid nemen van het Woudenbergse publiek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie