720 kg Klasse
720 kg Klasse TTV De Valleitrekkers

Vier medailles voor TTV De Valleitrekkers tijdens het EK touwtrekken in Ierland

8 september 2019 om 12:37 Overig Deel je nieuws

WOUDENBERG Dinsdag 3 september zijn de touwtrekkers van touwtrekvereniging De Valleitrekkers uit Woudenberg afgereisd naar Castlebar in Ierland om deel te nemen aan de Europese kampioenschappen touwtrekken dat van 5 tot en met 8 september plaatsvond.

Voorafgaand aan deze kampioenschappen is er door de touwtrekkers hard getraind en aan verschillende touwtrektoernooien deelgenomen met als doel mooie resultaten te behalen op het EK. De club had zich ingeschreven voor vier gewichtsklassen. Dit houdt in dat zij met 8 touwtrekkers maximaal 580 kg, 640 kg, 680 kg of 720 kg mogen wegen.

Alle trainingsinspanningen zijn niet voor niets gebleken. In drie van de vier klassen werd het podium behaald. Een bronzen medaille in de 580 kg mix klasse en twee zilveren medailles in de 720 kg en 680 kg klasse.

Door tijdens de selectiewedstrijden op 6 juli 2019 de 580 kg mix klasse te winnen waren de Valleitrekkers samen met dames van TTV Monnickendam geselecteerd om tijdens het EK Nederland in deze klasse te vertegenwoordigen. En ook hier was er succes, een mooie tweede plaats en wederom een zilveren medaille.

Nieuwsgierig geworden naar touwtrekken, kijk dan eens op de facebookpagina van de Valleitrekkers; https://www.facebook.com/valleitrekkers/

Zilveren medaille 680 kg klasse
Bronzen medaille 580 kg mix klasse
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie