Zaterdag was het vanaf 10.00 uur feest bij stichting 'Je mag er zijn'.
Zaterdag was het vanaf 10.00 uur feest bij stichting 'Je mag er zijn'. Hannie van de Veen

'Sponsors en vrijwilligers voor ons onmisbaar'

4 september 2019 om 07:14 Overig

WOUDENBERG Opgelucht en dolblij werd er zaterdag na de moeilijke periode uitbundig feest gevierd bij stichting 'Je mag er zijn' nu ze op de locatie aan de Maarsbergseweg mogen blijven zitten. Vanaf de weg was de banner van de Open Dag al te zien en bij hun box was het vanaf 10.00 uur duidelijk feest: ballonnen, banners, slingers, kinderactiviteiten, een informatiekraam en een kraam om cakejes te versieren markeerden de ingang.

Er konden tattoo's geplakt worden, spijkers geslagen en er werden stroopwafels en smints verkocht. Ook waren er meisjes bezig met haren invlechten. Eén van hen ging rondlopen in een grabbeljurk waarin allerlei kleine verrassingen verstopt zaten. Elk uur was er een kleine presentatie van een pleegouder om te vertellen wat pleegzorg inhoudt.

Gonny Oosterkamp: ,,Bij de opening destijds waren er honderd mensen. Ik verwacht dat er nu wel meer zullen komen. Bij 'Je mag er zijn' kunnen pleegouders alles lenen wat ze nodig hebben als ze onverwacht met een plaatsing te maken krijgen. We willen niet alleen pleegouders laten zien wat we voor hen kunnen betekenen met onze uitleen van kleding, speelgoed en spullen, maar we willen ook sponsors en vrijwilligers interesseren. We moeten inkomsten genereren en daarvoor zijn sponsors zoals bedrijven of kerken onmisbaar, maar we verkopen ook stroopwafels en smints. Nieuw is dat er bij onze box een kledingcontainer is geplaatst. Met de daarin gedeponeerde kleding kunnen we wat verdienen. We hopen op aanmeldingen van vrijwilligers voor alles wat er te doen is: kleding opvouwen, sorteren, repareren en schoonmaken. Onze openingstijden zijn elke dinsdag van 9.30-11.30 uur en de tweede en vierde zaterdag van de maand van 10-12 uur."

Gonny bij de informatiekraam
Interieur van de locatie
de nieuwe kledingcontainer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie