Deelnemers werkten drie dagen lang om de mooiste hut te bouwen.
Deelnemers werkten drie dagen lang om de mooiste hut te bouwen. Hannie van de Veen

'Ontmoetingsmogelijkheden creëren'

3 september 2019 om 09:35 Evenementen

WOUDENBERG Tijdens de laatste week van de zomervakantie van 28 t/m 30 augustus waren er weer volop activiteiten te doen aan de Lindenlaan tijdens Zomerfeest NEXT. Dit jaren waren op het terrein twee kleine tenten te vinden in plaats van één grote. Jorrit Koops: ,,Dit blijkt juist gezellig uit te pakken. Ons doel is ontmoetingsmogelijkheden creëren. Daar is veel behoefte aan."

Het hutten bouwen trok als vanouds weer veel jongens en meisjes die drie dagen lang hard werkten om de mooiste hut te bouwen. Op zaterdag kon het hout als brandhout afgehaald worden. Ook de vijf creatieve workshops onder leiding van docenten van Kunst en Cultuur waren een groot succes. Geconcentreerd waren bijna zestig kinderen in een gezellige en ontspannen sfeer bezig met vilten, mozaïeken, glasfusion, speksteen bewerken en een groot schilderij maken. De FIFA-competitie ging helaas niet door, maar de schilderworkshop, meidenverwenavond en pubquiz op vrijdag wel.

Activiteiten op zaterdag waren de vrouwendag, barbecue, een zeer geslaagde streetdance workshop en een drukbezochte kleedjesmarkt in de tent. Er was nauwelijks ruimte genoeg voor iedereen die op een kleed zijn spullen wilde verkopen.

De vrouwendag is een combinatie van verdieping, ontspanning en ontmoeting waarbij volop gelegenheid is voor gesprek. Voor sommige bezoeksters was dit de eerste keer en het was hen goed bevallen. Rond het thema 'Jouw Schatkist' werd onder andere geschilderd aan 'de schatkamer van je hart', een stiltewandeling gehouden en nagedacht over de sleutel van je schatkist en jouw waarde als mens. Alle 60 deelneemsters konden aan twee workshops deelnemen en daarna genieten van een goed verzorgde lunch. Zondag was de afsluiting.

Geconcentreerd bezig met glasfusion
Speksteen bewerken
Leren schilderen op een groot vel papier
Een prachtige combinatie van het huttenbouwfeest en de bouwactiviteiten daar achter
Mozaïeken
kleedjesmarkt
Afbeelding
Uitbeelding van het thema
Klaar voor de kleedjesmarkt.
bezinnend schilderen
Tassen maken tijdens de vrouwendag
een goed verzorgde lunch
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie