Bram en Trees brachten een lied uit Lourdes ten gehore.
Bram en Trees brachten een lied uit Lourdes ten gehore. Hannie van de Veen

Zelf stoel meenemen bij gratis concert Rejoice

15 juli 2019 om 13:18 lokaal

WOUDENBERG Het in 1991 opgerichte interkerkelijk koor Rejoice trad woensdag op in het Atrium van de Kersentuin. Voorzitter Paul Vermaas en secretaresse Jelly Verwaal nodigden hen namens het bewonersplatform uit. Omdat het Atrium geen zaal maar een hal van een bewonerscomplex is, moesten bezoekers zelf een stoel meenemen naar dit gratis concert. Een bijdrage was welkom in een collectebus.

Rejoice stond onder leiding van fluitiste en dirigent Trees Meijer en werd begeleid door Bram van der Mark. Het koor zingt zowel religieuze liederen als liederen die religieus te interpreteren zijn en die het koor ook in kerkdiensten gebruikt. Het repertoire bestaat niet meer alleen uit kerkmuziek, maar is in de loop der jaren gevarieerd en eigentijds geworden.

GOEDE AKOESTIEK] Het zwart-wit geklede koor trad nog niet eerder op in het Atrium en werd verrast door de goede akoestiek. Afwisseling in het programma werd bereikt door nummers van het koor af te wisselen met een optreden van acht koorleden, het ensemble Vocals of Joy, onder leiding van Bram van der Mark. Zij zongen een lied a capella. Ook speelden Bram en Trees samen speciaal een nummer uit Lourdes voor Ida, een kort geleden overleden trouwe fan van het koor en moeder van cabaretière Tineke Schouten. De nummers waren ingedeeld in blokken van vier gelijksoortige liederen, zoals vier liefdesliederen en vier religieuze liederen.

VROLIJKE TOEGIFT Enkele nummers waren: Woord van Vuur, Pastorale, Amazing Grace, You raise me up, Bridge over troubled water en Hallelujah. Ook werd een vrolijke toegift gezongen.

Wie wekelijks op woensdagavond in de Catharinakerk mee wil komen zingen, kan informeren via info@rejoice-woudenberg.nl of kijken op www.rejoice-woudenberg.nl. Meer informatie over het bewonersplatform: jelly.verwaal@ziggo.nl of tel 2863284.

het Atrium met het optreden van Rejoice van boven af gezien.
Afbeelding
Afbeelding
Het ensemble onder leiding van Bram van der Mark
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie