Afbeelding
Joke van der Heide

Kinderburgemeester neemt afscheid

14 juli 2019 om 15:39 lokaal

WOUDENBERG Rosa Kelder nam tijdens de raadsvergadering van donderdag 11 juli afscheid als eerste kinder-burgemeester van Woudenberg. Voor deze functie had zij zich zelf aangemeld bij de gemeente.

Op de vraag wat een kinderburgemeester doet vertelt zij dat ze mocht helpen om de Zilveren Speld uit te delen. Ook is zij samen met de burgemeester tijdens de provinciale verkiezingen langs alle stembureau's gegaan om te kijken hoe de mensen stemmen en heeft zij zich ingezet voor NL-Doet ,,Wij hebben een kippenhok schoongemaakt en mochten eieren uit de vakjes halen", vertelde zij de raad. Hoewel zij alles leuk vond, was dat misschien wel het allerleukste.

Een schoon Woudenberg was voor haar een belangrijk actiepunt. Met twee vriendinnen meehelpen tijdens NL Schoon vond zij dan ook een goede taak. Op de vraag wat zij geleerd heeft vertelt ze enthousiast dat ze veel geleerd heeft over afval, maar ook hoe het werkt binnen een gemeente en om voor een grote groep te leren praten tijdens een vergadering.

Een tip aan de volgende kinderburgemeester is dat je in je vrije tijd beschikbaar moet zijn voor deze mooie taak. De vacature voor een nieuwe kinderburgemeester heeft de gemeente uitgezet bij de basisscholen. Wie meer wil weten over de functie kan begin september op de koffie komen bij Rosa en burgemeester Titia Cnossen in het Cultuurhuis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie