De Woudenbergse zusjes Sasja en Nina.
De Woudenbergse zusjes Sasja en Nina. Hannie van de Veen

Werk Woudenbergse zusjes te zien in Rijksmuseum

1 juli 2019 om 10:02 lokaal

WOUDENBERG Ook uit Woudenberg zijn er twee deelnemers aan de zomer tentoonstelling Lang Leve Rembrandt in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum in Amsterdam. Het is 350 jaar geleden dat de beroemde schilder uit de Gouden Eeuw overleed. Dat wordt door middel van het Rembrandtjaar herdacht met tien tentoonstellingen over Rembrandt en negen over de Gouden Eeuw in het hele land. Elke tentoonstelling heeft een ander thema die samen een verhaal vormen.

Bij Lang Leve Rembrandt zijn ruim 600 eigengemaakte werkstukken te zien die geïnspireerd zijn op werk van Rembrandt. Een jury koos daarvoor uit 8390 inzendingen die tussen 1 februari en 31 maart ingestuurd werden. Op de Rembrandt' s verjaardag, 15 juli, wordt de tentoonstelling feestelijk geopend en deze duurt tot 15 september.

Twee kinderen van het kinderatelier, de 9-jarige Sasja Jeletich en haar 7-jarige zusje Nina, deden op advies van Justine Herzog mee en hoorden bij de 1200 finalisten van de wedstrijd waar veel jongeren aan meededen. Justine las over deze wedstrijd en was net als de ouders gelijk enthousiast en zorgde ervoor dat Nina en Sasja ingeschreven werden. Zij maakten onder leiding van Justine een beeldje. Op 28 juni hoorden ze dat hun werk is uitgekozen. Justine: ,,Ik ben supertrots op hen en blij dat ik ze zo ver heb kunnen brengen. Ik heb alleen met technische zaken geholpen. Deze meisjes zijn al zo ervaren. Nina had een dipje, maar ging toch door en Sasja denkt sterk in 3D. Ze hebben hun werkstuk wit gelaten om het goed te laten uitkomen en hebben een komische noot toegevoegd. Ze zijn er zelf uiteindelijk heel tevreden mee. De één heeft Rembrandt gemaakt met een vrouw op een krukje erbij, de ander heeft Rembrandt met wild haar gemaakt. De ontvangst in het museum was feestelijke en officieel dus ze voelden zich heel belangrijk."

Nina Jeletich
Sasja en Nina
Sasja Jeletich
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie