Afbeelding
Hannie van de Veen

Verwenochtend Coalitie Erbij

1 juli 2019 om 16:36 lokaal

WOUDENBERG Op de voor Coalitie Erbij ongewone locatie sportpark de Grift organiseerde Jeanine Schaling afgelopen week een sportieve verwenochtend samen met de voetbalvereniging, SNO en fysiotherapie Geerestein. Ook veel leden van de ouderensoos onder leiding van Ria en Peter van Loon waren naar de kantine gekomen. ,,Heel vroeger zijn we met de soos hier ook al eens geweest." Met de busjes van SNO werden mensen thuis opgehaald en het toegangshek bij de Grift was open voor auto's. Sommigen waren nog nooit op het sportpark geweest. De samenwerking kwam tot stand doordat de voetbalvereniging lid werd van Coalitie Erbij. Ook het Rabofonds was erbij betrokken.

Henk van de Wetering: ,,We willen ook wat betekenen voor ouderen. Om te beginnen is onze fotowand met geschiedenis voor hen leuk om te zien. In 1963 zijn we opgericht. Velen zullen de mensen van het eerste uur gekend hebben. In 2005 kregen we dit mooie gebouw met kantine. We hebben nu 1000 leden en 250 vrijwilligers."

,,Verbinden en samenwerken leidt tot een resultaat zoals deze ochtend", vindt Marleen Treep. Jonathan Riezebosch van SNO: ,,Normaal bieden we honderd kinderen iedere dag sportactiviteiten na schooltijd, maar dit is ook leuk om te doen. We hopen op meer deelnemers voor Walking Football op vrijdagmorgen. We zijn zelfs bereid mensen op te halen om hier eens een voetbalwedstrijd mee te beleven."

Ongeveer 45 mensen genoten deze ochtend van koffie, gebak, gezelligheid en sportieve activiteiten, zoals walking football, hockey, een circuitje, zitbalspelletjes en hockey. Binnen werd gesjoeld. Maar velen genoten ook in het zonnetje als publiek van het buiten zijn en de gezelligheid. Na alle activiteiten was er eem verzorgde lunch met soep, broodjes, kroket en drinken van Wil Termaaten.

trainingscircuit van fysio Geerestein
trainingscircuit
zitbalspelletjes
Henk van de Wetering vertelt over de geschiedenis van de voetbalvereniging
Ook Marleen Treep deed actief mee met walking football
Jonathan aan het sjoelen met enkele ouderen
sjoelen
publiek langs de lijn
Hockey met zachte sticks , een lichte bal en een klein veld.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie