Nico Kindt en zijn dochter Anke.
Nico Kindt en zijn dochter Anke. Hannie van de Veen

Nico Kindt erelid Vrije Inloop

3 juli 2019 om 08:07 lokaal

WOUDENBERG Nico Kindt is in mei benoemd tot het eerste en enige erelid van de Vrije Inloop. Deze huldiging op de verjaardag van zijn overleden vrouw overrompelde hem volledig. Ook dochter Anke was met een smoes over bardienst draaien aanwezig. Voorzitter Arie Stierman opende de middag met mededelingen over de regioteams, de vernieuwing van het biljartlaken en de financiële situatie waardoor Nico niet vermoedde wat er ging gebeuren. Aad Haverkamp reikte de 85-jarige Nico een beeldje van een biljarter en een ingelijste oorkonde uit. Anke gaf een fles wijn.

Nico nam in de jaren '80 samen met John Winkel het initiatief om een biljartgroep op te richten nadat hij een tafelbiljart voor zijn verjaardag kreeg. Hij speelt nog altijd in competitieverband. Nico: ,,Toen waren er veel mensen met vrije tijd en die wilden graag een leuke daginvulling. Samen besloten de kerken toen tot de oprichting van werkgroep 'de Vrije Inloop'. Eerst zaten we in de Voorhof, toen aan de Parklaan, waar nu de tandartspraktijk zit, en daarna in sporthal de Wielewaal. Toen die Maranathakerk werd verhuisden we naar de Schans. Daar kwamen nieuwe biljarts en nu zijn we maandag, dinsdag en donderdag open. Eerst waren we zelfvoorzienend, maar later gingen de kosten en dus de contributie omhoog."

Nico groeide op in Rodenrijs en kwam in 1952 naar Woudenberg waar hij op verschillende plekken woonde. Als vrachtwagenchauffeur voor Gekro woonde hij in het oude Tolhuis aan de Maarsbergseweg. Later werd hij technisch administrateur, werkte voor zichzelf en was ook conciërge bij de Julianaschool. Hij heeft twee kinderen. Toen hij conciërge was begon hij met biljarten.

Nico: ,,Er komen nog steeds nieuwe leden, ook uit Scherpenzeel, bij. Onze tafels mogen alleen door leden gebruikt worden. Er zijn nu 45 liefhebbers en dus vijf competitieteams, maar er zijn meer biljarters welkom, ook vrouwen. Tussendoor klaverjassen we. De bezoekers zijn blij dat ze ergens gezellig kunnen biljarten." De middag werd besloten met een warm en koud buffet van Boschzicht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie