het laseren van voorbijrijdende auto's
het laseren van voorbijrijdende auto's Hannie van de Veen

Leerlingen oefenen met verkeerssituaties

25 juni 2019 om 11:38 lokaal

Compliment of waarschuwing bij zebrapad

WOUDENBERG Elk jaar zijn er in Woudenberg activiteiten waarbij kinderen verkeerssituaties kunnen oefenen en leren wat verkeersveiligheid is. Alle scholen en hun verkeersouders werken hierbij samen.

Van 17 t/m 21 juni organiseerde Lisette de Jager, verkeersouder van de Griftschool deze week. Woensdagochtend oefenden kinderen uit groep 1 en 2 bij de Griftschool één voor één hoe je veilig moet oversteken. Lisette: ,,Daar leren ze meer van dan in een groepje." Verkeersouder Marloes speelde in haar rolstoel voor langskomend verkeer.

Donderdag was er voor alle groepen 5 uit Woudenberg een verkeerscircuit met rotonde, stoplichten en zebrapaden uitgezet bij de Camp. Ook waren er politiejasjes en -petten. Ouders van de Olijfboom waren om 7 uur 's morgens al begonnen met tekenen. ,,Het zou mooi zijn als de gemeente hier een definitief circuit zou aanbrengen." De kinderen leerden hoe ze zich in het verkeer moeten gedragen. Om de beurt mocht iedereen voetganger, politieagent of verkeersdeelnemer met stepje of skelter zijn.

Vrijdagochtend wezen als zebra verklede kinderen van groep 5 automobilisten en fietsers er bij de Jumbo op dat ze moesten stoppen voor het zebrapad. Ook Veilig Verkeer Nederland was aanwezig. Wie stopte kreeg een compliment en een attentie, anderen kregen een waarschuwing. Auto's bleken meestal netjes te stoppen, maar veel fietsers dachten er nog wel tussendoor te kunnen en stopten niet. Er waren zelfs auto's die de netjes stoppende auto's inhaalden waardoor extra gevaar ontstond.

Vrijdagmiddag was het meest spectaculaire onderdeel van de verkeersweek: groep 6,7 en 8 mochten met een lasergun auto's laseren op snelheid op de Kennedylaan. Daar is een 30 km zone. Op de eerste locatie kwamen te weinig auto's langs dus werd opgeschoven richting Olijfboom voor de afslag naar de Burgwal. Politieagente Cindy van den Hoeven hielp met laseren en Ymco Tigchelaar hield een eindje verderop de auto's aan zodat de kinderen een compliment of een waarschuwing konden uitdelen. De meesten hielden zich keurig aan de snelheid.

Afbeelding
auto's werden aangehouden voor een compliment of waarschuwing
kinderen wijzen automobilisten op het zebrapad
oversteken oefenen
verkeerscircuit
Afbeelding
Afbeelding
De leerlingen gaven automobilisten een compliment of waarschuwing over hun snelheid in een 30 km zone.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie