fotokring Flits was er bij voor 100 goede foto`s
fotokring Flits was er bij voor 100 goede foto`s Klaas Haitsma

Toch feestelijke inhaal op 'Via Gladiola'

8 juni 2019 om 00:09 lokaal

WOIDENBERG Dit jaar trof de 52e Avondvierdaagse van 4 tot en met 7 juni slecht weer: zowel de eerste als de laatste avond werd code oranje voorspeld door KNMI, Buienradar en Weerplaza in verband met overtrekkende onweersbuien.

Via Facebook en Twitter werden deelnemers op de hoogte gehouden. Pas laat in de middag werd beslist om al dan niet te starten. Regen is geen probleem maar hevig onweer wel. Veiligheid voor alle lopers en betrokkenen is belangrijk. Dan wordt het zekere voor het onzekere genomen. De eerste avond werd afgelast maar het onweer barstte pas om half 11 los. Ook in Scherpenzeel werd niet gelopen maar in Renswoude wel.

Op dinsdag en woensdag was het prachtig weer en werd er heerlijk 5 of 10 km gewandeld. Traditiegetrouw liep burgemeester Cnossen woensdagavond 5 km mee bij de Julianaschool. Onderweg werd getrakteerd door AH en Hoogvliet o.a. op appels en op donderdag trakteerde imkerij 't Kloosterhofje aan de 10 km lopers vanwege het 12,5 jarig bestaan. EHBO en verkeersregelaars waren elke avond van de partij. Er waren zowel 40 individuele lopers als groepen zoals de Woudenbergse basisscholen, een groep jeugdbrandweer, het Tuinhuis, een groep van het Slotlaantje, van de Heijgraeff en de Merseberchschool.

Gelukkig kon de laatste avond in aangepaste vorm ondanks een regenbui toch doorgaan. Winkeliersvereniging DES had van de winkelstraten een feestelijke 'Via Gladiola' gemaakt met rode vlaggen en ballonnen. Alle wandelaars kregen daar een gladiool en een waterijsje. De gladiolen voerden echt de boventoon want ouderwetse avondvierdaagse boeketten zag je nauwelijks. Ook de grote hoeveelheden snoep leken verminderd te zijn. Zowel Fidelio als de slagwerkgroep van OBK uit Bennekom zorgden voor muziek.

Voor toeschouwers was de intocht wat chaotisch hoe en waar het nu zou zijn. Op de hoek bij de IJswinkel en de makelaardij stonden burgemeester Cnossen, wethouder de Kruif en de 'oude' Eierhoogheden Ilonka en Anica om de intocht af te nemen. Na de Dorpsstraat ging de route verder door de Voorstraat. Info: www.avondvierdaagsewoudenberg.nl

echte gladiolen op de via Gladiola
De Griftschool 5 kilometer de lanen in met flinke pas
de regen bleef weg en intocht ging wel door
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie