Leerlingen van de plusklas van de Jan Ligthartschool in Woudenberg hebben allerlei ideeën bedacht om afvalscheiding te verbeteren.
Leerlingen van de plusklas van de Jan Ligthartschool in Woudenberg hebben allerlei ideeën bedacht om afvalscheiding te verbeteren. Gemeente Woudenberg

Leerlingen Jan Ligthartschool intruduceren 'afvalganzenbord'

5 juni 2019 om 15:47 lokaal

WOUDENBERG Uitgedaagd door de kinderburgemeester hebben de kinderen van de plusklas van de Jan Ligthartschool in Woudenberg allerlei ideeën bedacht om afvalscheiding te verbeteren. Dinsdag presenteerden ze de resultaten van hun project aan de gemeente, afvalbedrijf ROVA en natuurlijk aan de kinderburgemeester.

De leerlingen hebben in groepen educatieve spellen over afval gemaakt, variërend van een 'GFT-memoryspel' en een 'afvalganzenbord tot een 'radioactiefafvalmonopoly'.  Rosa was onder de indruk van een idee om inzichtelijker te maken waarvoor de container bedoeld is. ,,Het beste idee vind ik om stickers met plaatjes op je container te plakken, zodat je precies kunt zien wat er wel of niet in mag." De gemeente en ROVA gaan bekijken welke ideeën ze kunnen gebruiken om de afvalinzameling en de afvalscheiding te verbeteren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie