Even verkoeling voor de paarden.
Even verkoeling voor de paarden. Adriaan Hosang

'Horse Trials Renswoude perfect georganiseerd'

3 juni 2019 om 12:16 lokaal

RENSWOUDE De afgelopen dagen was het weer topdrukte bij het Hippisch Centrum 'De Schalm' van de familie Boonzaaijer want daar werden de Renswoude Horse Trials gehouden. Een jubileum want het was al weer de 10e keer dat aan de Schalm dit hippisch evenement gehouden werd, een evenement dat in die 10 jaar een duidelijk groei heeft doorgemaakt. Kwam men in eerste instantie veelal uit omliggende landen, tegenwoordig komt men vanuit diverse werelddelen naar Renswoude om daar met zijn of haar paard de strijd met anderen aan te binden.

Woensdag arriveerden veel deelnemers en namen hun plek in op het terrein of maakten gebruik van de tijdelijke stallen etc. Ja, het was echt topdrukte op het Hippisch Centrum van Gert en Ria Boonzaaijer en familieleden, die tijdens dit evenement ondersteuning hebben van vrijwilligers die overal vandaan komen en bereid zijn om aan dit evenement hun medewerking te verlenen.

Naast de dressuur werd er gesprongen en was er uiteraard ook de cross, toch wel het meest spectaculaire deel van het programma, op zaterdag. Hiervoor was veel publiek naar de Schalm gekomen. Een cross die afgestemd is op het niveau van de deelnemers, die niet alleen bepaald wordt door de lengte van het parkoers maar ook de zwaarte en de te nemen hindernissen.

Tijdens al die vier dagen van top hippische werkte het weer helaas niet altijd even goed mee. In het begin soms even wat regen maar ook veel zon en dus ook best wel warm.

Terwijl de deelnemers aan de cross hun uiterste best doen om de hindernissen zo goed en snel mogelijk te nemen kijkt Gert Boonzaaijer, in de buurt van de brug, uit over een groot deel van het terrein. Als hem gevraagd wordt hoe zijn reactie is, dan zegt hij: ,,Over het algemeen ben ik best tevreden. Het loopt allemaal lekker, heel goed."

Vanuit de commentaartoren ook nu weer een deskundige uitleg en geeft men exact aan welke resultaten wie behaald heeft of waarom men het parkoers voortijdig heeft verlaten.

Ook bij de 10e editie van de Renswoude Horse Trials had Gert Boonzaaijer met z'n staf en vrijwilligers alles weer perfect onder controle. Bij de cross alleen al zo'n 250 vrijwilligers, mensen die uit heel Nederland komen. Voor de deelnemers niet alleen fantastische mooie mobiele paardenstallen, een speciale wasplaats voor de paarden, toiletten, douches en een campingterrein voor deelnemers en familie maar ook een enorm parkeerterrein voor bezoekers en niet te vergeten een speciale tent voor de VIP's waar trouwens ook leden van de Senioren Welzijn Organisatie Scherpenzeel/Renswoude werden ontvangen. Zij werden weer met de paardentram van Boonzaaijer uit Leersum van en naar de Renswoude Horse Trials gebracht, kregen een drankje en gebruikten daar ook de zeer uitgebreide lunch.

,,Het is een geweldig evenement. Ik heb genoten, het nu eens van dichtbij gezien"merkt een bezoeker op. Jammer dat je zo weinig inwoners uit Renswoude tegenkomt.''

Genietend van toppaardensport wordt wel duidelijk dat niet iedereen tijdens de cross het juiste parkoers aflegt, soms wat gefrustreerd raakt vanwege een weigering en dat dan ook duidelijk laat merken.

Event director Jaap van de Vendel: "Het was een sportief en goed georganiseerd evenement. Met topsport van hoog niveau. Alles is ook veilig verlopen en de maatregelen die we konden treffen hadden we ook genomen. Ook de veterinair was tevreden over de uitgevoerde controles. Voor alle uitslagen in de CCI2*-L; CCI3*-L; CCI3*-S; CCI4*-S en veteranen kijk op: www.rechenstelle.de.

Een enorme camping voor de deelnemers en hun familieleden.
Nog even rust nemen voor het begin van de wedstrijd.
Koffie en een lunch in de VIP tent voor de senioren van SWO.
De boxen voor de paarden van de deelnemers.
De Renswoudse Lisanne Moesbergen neemt een hindernis tijdens de cross.
Het onderdeel dressuur.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie