Een mooie samenwerking tussen Pieter en Rosa
Een mooie samenwerking tussen Pieter en Rosa Hannie van de Veen

Kleuters Olijfboom lopen kortere 'vierdaagse'

3 juni 2019 om 16:19 lokaal

WOUDENBERG In een stralend zonnetje hebben 81 kleuters van de Olijfboom 'hun avondvierdaagse' gelopen. Meestal organiseert de Olijfboom deze kleuterdriedaagse in de week voor de avondvierdaagse, omdat dat praktischer is.

Veel ouders en grootouders vergezelden hun kinderen deze drie wandelavonden en ook liep juf Annelies 't Hart, leerkracht van groep 2 en 3, mee die de wandeltochten georganiseerd had. Vanzelfsprekend liepen de kleuters kortere routes dan bij de 'echte' avondvierdaagse.

APPELTJE Op de eerste avond voerde de route langs Geerestein, over de Ekris en langs het bejaardenhuis en de Julianaschool. Er werd halverwege gepauzeerd in de speeltuin achter zorgcentrum Groenewoude, waarbij de ouderraad snoep uitdeelde. Via de Nico Bergsteijnweg en de Kennedylaan bereikten ze weer de Olijfboom. Op dinsdagavond ging de wandeling over de Griftdijk en langs het water. Via de Henschoterlaan kwamen ze weer op de Kennedylaan en bij school terug. De kinderen werden deze avond getrakteerd op een appeltje voor de dorst, gesponsord door Albert Heijn.

GROEPSFOTO De route op de laatste avond was minder ver, want op het gemeentehuis wachtten locoburgemeester Pieter de Kruif, kinderburgemeester Rosa Kelder en adjunct-directeur Leo van der Meij de kleuters op met een mooie medaille aan een blauw lint. Via Geeresteinselaan, Nico Bergsteijnweg en Dorpsstraat arriveerde de optocht vanaf de Parklaan bij het gemeentehuis. Daar was het een drukte van belang doordat ook vele vaders, moeders en grootouders de kinderen opwachtten en wilden verwelkomen met een verrassing. Voor Pieter de Kruif en Rosa was het goed uitkijken of ze niemand overgeslagen hadden met de medailles, maar uiteindelijk kon er een groepsfoto gemaakt worden voor het gemeentehuis. Daarna vertrok iedereen naar de IJswinckel aan de overkant van de straat waar de ouderraad iedereen een ijsje gaf.

Groepsfoto voor het gemeentehuis.
Met juf Annelies voorop arriveren de kleuters bij het gemeentehuis.
Om niemand te missen hielpen juffen en meester Leo met medailles uitdelen.
Enorme drukte voor het gemeentehuis
Afbeelding
Pieter de Kruif en Rosa Kelder zijn druk met het uitdelen van medailles.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie