Stralende Eierhoogheden na hun metamorfose
Stralende Eierhoogheden na hun metamorfose Hannie van de Veen

Eierhoogheden doneren haar aan stichting Haarwens

27 mei 2019 om 15:42 lokaal

WOUDENBERG Op de valreep van hun jaar als Eierhoogheden wilden Ilonka en Anica graag hun extreem lange haar doneren aan Stichting Haarwens. Stichting Haarwens maakt al ruim 10 jaar gratis haarwerken en pruiken van echt haar voor kinderen die door medicijnen of ziekte hun haar kwijt zijn. Een pruik van echt haar is prettiger en geeft hen hun zelfvertrouwen terug. De stichting is voor de dure pruiken afhankelijk van haar donaties en financiële giften. Het haar moet minstens 30 cm zijn, ongekleurd en niet gepermanent.

In 2008 en 2012 had de tweeling ook al eens hun haar gedoneerd en wilde dat weer doen maar door hun bezigheden als Eierhoogheid stelden ze het een jaar uit. Nu wilden ze juist hun functie gebruiken om meer bekendheid te geven aan dit mooie initiatief: ,,Het is zonde om het niet te doneren als je zulk lang haar hebt want het groeit vanzelf weer aan. Je maakt iemand er heel blij mee dus kunnen we het iedereen aanraden." Zelfs voorzitter Agnès bleek ooit haar lange haar gedoneerd te hebben.

Linda Velthuizen van kapsalon Clarks: ,,We doen veel met lang haar ook al zijn we all round en hebben de hoogheden dit jaar regelmatig hier gehad om hun haar op te steken." Linda verdeelde het haar in strengetjes die gevlochten werden. "Zo heb je meer opbrengst dan bij één dikke vlecht". Vervolgens werden alle vlechtjes afgeknipt en het haar in model geknipt. De vlechten mogen de dames zelf naar Stichting Haarwensen brengen. Ilonka wilde haar haar een stuk korter laten knippen dan Anica waardoor de tweeling nu goed uit elkaar te houden is. www.haarwensen.nl

het lange haar van Anica
Afbeelding
het haar wordt in strengetjes verdeeld
nog even meten voor de zekerheid
een mooi resultaat met nog altijd best lang haar
de schaar gaat er in
op de helft van de knipbeurt
Afbeelding
ook bij Ilonka worden eerst vlechtjes gemaakt
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie