Tuinman Carel van de Pol zet de eerste groenten in de grond.
Tuinman Carel van de Pol zet de eerste groenten in de grond. Fleur Vooren, WSP regio Amersfoort.

Eerste groenten Mijn Boerderijtje de grond in

15 mei 2019 om 08:51 lokaal

WOUDENBERG De eerste groenten van het online tuinplatform Mijn Boerderijtje zijn dinsdag op een groot stuk land aan de Voskuilerweg in Woudenberg de grond in gegaan.

Mijn Boerderijtje maakt biologisch tuinieren voor iedereen mogelijk: letterlijk vanaf de bank kan iedereen zijn of haar eigen biologische groenten verbouwen. Het initiatief steekt niet onder stoelen of banken de ambitie te hebben om de boerderij van de toekomst te zijn.

Nadat de voorbereidingen al eerder dit jaar waren begonnen, zijn dinsdag eerste groenten gepoot. Hoe gaat het groente verbouwen vanaf de bank in zijn werk? Leden van Mijn Boerderijtje kiezen via het online platform welke groenten zij willen verbouwen. Deze groenten worden vervolgens gepoot aan de Voskuilerweg. Nadat de deelnemers hebben doorgegeven welke groenten en kruiden zij willen verbouwen, moeten ze via de app zelf aangeven wanneer er geploegd, geharkt en gewied moet worden. En hoeveel water op welk moment moet worden gegeven. De tuinman krijgt deze opdrachten door via zijn tablet op het land. Hij voert deze taken uit, verzorgt en oogst de groenten, die uiteindelijk bij de deelnemer thuis in de keuken belanden.

Mijn Boerderijtje is niet alleen een duurzaam initiatief op het gebied van tuinieren, maar ook een sociaal initiatief op de arbeidsmarkt. De tuinman krijgt namelijk hulp van werkzoekenden die via het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP) bij Mijn Boerderijtje aan de slag gaan. Het WSP wil met deze campagne werkgevers de komende twee jaar aansporen om bij het zoeken naar passende medewerkers vaker te denken aan mensen met wat meer afstand tot de arbeidsmarkt.

Het gaat onder anderen om mensen die een uitkering ontvangen en weer aan het werk willen. Zij moeten bijvoorbeeld wennen aan het werkritme of andere persoonlijke problemen aanpakken voor zij weer een betaalde baan kunnen vinden. Doel is hen te laten doorstromen naar een betaalde baan. Via het WSP is momenteel één persoon in de tuin aan de slag. Het servicepunt verwacht dat dit aantal In de toekomst verder zal groeien.

Bert ter Maaten en Carel van de Pol
Bert ter Maaten,een van de initiatiefnemers van Mijn Boerderijtje
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie